<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptoaksje stiger 25 prosent etter melding om ustabilt marked og utvikling av ny markedsplass

Norwegian Block Exchange stiger nesten 25 prosent etter melding om kostnadsreduksjoner og samarbeid med Syndicate Art. Oslo Børs faller nesten én prosent.

  Publisert 31. mai 2023 kl. 12.10
  Oppdatert 31. mai 2023 klokken 16.39
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 380 ord
  FLERE MELDINGER FRA NBX: NBX-sjef Stig Kjos-Mathiesen ser aksjen stige nesten 25 prosent onsdag. Foto: Iván Kverme

  Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.200,62 poeng, ned 0,8 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for 72,57 dollar, ned 1,3 prosent. Equinor faller 2,0 prosent til 283,80 kroner mens Aker BP faller 2,6 prosent til 242,80 kroner.

  Norwegian Block Exchange har besluttet å iverksette kostnadsreduksjoner for å tilpasse virksomheten til et fortsatt svakt og ustabilt marked for kryptovaluta og digitale eiendeler. Samtidig melder selskapet om et samarbeid med Syndicate Art om å utvikle en markedsplass dedikert til kunst. Aksjen stiger 24,5 prosent til 1,20 kroner.

  Frontline leverte det beste førstekvartalsresultatet siden 2008 med et resultat på 193,3 millioner dollar. Et historisk meget sterkt kvartalsresultat, men likevel svakere enn i fjerde kvartal i fjor da rederiet satt igjen med et overskudd på bunnlinjen på hele 240,2 millioner dollar. Rederiet vil betale et utbytte på 0,70 dollar etter første kvartal. Aksjen faller 3,1 prosent til 161,04 kroner.

  Flyselskapet Norse Atlantic økte tapene i første kvartal og fikk et nettoresultat på minus 71 millioner dollar, mot et tap på 67 millioner dollar i fjerde kvartal. Inntektene svekket seg også til 40 millioner dollar – ned fra 46 millioner dollar i fjerde kvartal. Aksjen stiger 3,2 prosent til 15,30 kroner.

  I første kvartal omsatte Jinhui Shipping and Transportation for 14,4 millioner dollar, ned fra 32,6 millioner dollar for et år siden. Resultatet før skatt endte på minus 12,8 millioner dollar, mot et overskudd på 19,0 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor – løftet av en gevinst på 6,1 millioner fra salg av skip. Aksjen stiger 0,6 prosent til 7,35 kroner.

  Gjenvinningsselskapet Tomra har inngått en avtale med Plastretur for å opprette et sorteringssenter for plastemballasje i Norge. Tomra vil investere 32 millioner euro – 360 millioner kroner – gjennom et fellesforetak der selskapet vil ha en eierandel på 65 prosent. Aksjen stiger 1,2 prosent til 173,60 kroner.

  Tirsdag meldte REC Silicon at selskapet vurderer å selge sin eierandel på 15 prosent i samarbeidet med Yulin om polysilisiumfabrikken i Kina.

  – Dette har vært den klart største risikofaktoren i aksjen – at det er et overhengende behov for å finansiere opp de resterende investeringsplanene. Så dette er helt klart en veldig positiv nyhet, sier Gard Aarvik i Pareto Securities. Tirsdag klatret aksjen 9,0 prosent mens den faller 1,6 prosent til 16,94 kroner onsdag.