<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street venter spent på kveldens nyheter fra Kongressen

Onsdagens handel på New York-børsen starter i rødt. Fryktindeksen stiger over tre prosent.

  Publisert 31. mai 2023 kl. 15.31
  Oppdatert 31. mai 2023 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  GJELDSTAKET: Onsdag skal forhåpentligvis avtalen om gjeldstaket stemmes gjennom i Kongressen. På bildet ser du republikanske Kevin McCarthy. Foto: Bloomberg

  Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,4 prosent og står i 12.969,96 poeng mens Dow Jones faller 0,5 prosent til 32.894,69 poeng. S&P 500 faller 0,5 prosent til 4.185,96 poeng.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,68 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,3 prosent til 18,04.

  I løpet av helgen ble republikanske Kevin McCarthy og president Joe Biden enige om en avtale knyttet til gjeldstaket i USA. Selv om avtalen skal stemmes gjennom i Kongressen i dag, mener seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken at det er en viss spenning i markedet.

  «Det er ikke avgjort, og det er mest spenning rundt hva som skjer med avtalen i Representantenes hus, før den sendes videre til Senatet. Flere av republikanerne ønsket større kutt i offentlig forbruk, men de vet også hva som blir konsekvensene dersom de ikke blir enige innen Janet Yellens x-dato. Det er mye som står på spill, og markedet forventer at dette skal løse seg», sa Midtgaard i et intervju med Finansavisen tirsdag.

  Oppdatert klokken 17.00: Antall ledige stillinger i USA (jolts) var 10,10 millioner i april, mens det ifølge Trading Economic var 9,38 millioner.