<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere oljeaksjer fikk juling på børsen

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,9 prosent. Equinor, Aker BP og Vår Energi bidro alle til å trekke børsen ned.

Publisert 31. mai 2023 kl. 16.30
Oppdatert 31. mai 2023 klokken 16.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 360 ord
KURSFALL: Flere oljeaksjer fikk juling på Oslo Børs onsdag. På bildet ser du Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Foto: Iván Kverme

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,9 prosent før den sluttet på 1.198,54 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 72,68 dollar, ned 1,2 prosent. Equinor falt 2,0 prosent, Aker BP gikk ned 3,3 prosent mens Vår Energi falt 1,5 prosent.

Frontline leverte det beste førstekvartalsresultatet siden 2008 med et resultat på 193,3 millioner dollar. Et historisk meget sterkt kvartalsresultat, men likevel svakere enn i fjerde kvartal i fjor da rederiet satt igjen med et overskudd på bunnlinjen på hele 240,2 millioner dollar. Rederiet vil betale et utbytte på 0,70 dollar etter første kvartal. Aksjen falt 5,0 prosent til 157,88 kroner.

Flyselskapet Norse Atlantic økte tapene i første kvartal og fikk et nettoresultat på minus 71 millioner dollar, mot et tap på 67 millioner dollar i fjerde kvartal. Inntektene svekket seg til 40 millioner dollar – ned fra 46 millioner dollar i fjerde kvartal. Aksjen gikk opp 1,1 prosent til 15 kroner.

I første kvartal omsatte Jinhui Shipping and Transportation for 14,4 millioner dollar, ned fra 32,6 millioner dollar for et år siden. Resultatet før skatt endte på minus 12,8 millioner dollar, mot et overskudd på 19,0 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor – løftet av en gevinst på 6,1 millioner fra salg av skip. Aksjen falt 1,6 prosent til 7,19 kroner.

Gjenvinningsselskapet Tomra har inngått en avtale med Plastretur for å opprette et sorteringssenter for plastemballasje i Norge. Tomra vil investere 32 millioner euro – 360 millioner kroner – gjennom et fellesforetak der selskapet vil ha en eierandel på 65 prosent. Aksjen gikk opp 2,9 prosent til 176,50 kroner.

Norwegian Block Exchange har besluttet å iverksette kostnadsreduksjoner for å tilpasse virksomheten til et fortsatt svakt og ustabilt marked for kryptovaluta og digitale eiendeler. Samtidig melder selskapet om et samarbeid med Syndicate Art om å utvikle en markedsplass dedikert til kunst. Aksjen gikk ned 1,0 prosent til 0,95 kroner.

Baltic Dry-indeksen falt 13 prosent til 977 poeng, mens capesizeratene stupte hele 23,6 prosent til 10.099 dollar.

– Onsdag kom nye tall som viste at Kinas PMI for industrien var svakere enn forventet. Nyheten er ikke bra for råvaremarkedene, etterspørselen etter kull eller tørrbulkratene, sier Petter Slyngstadli, analysesjef i Norne Securities, til Finansavisen.