<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse KI-aksjene bør du kjøpe

Bank of America har listet opp sine seks aksjefavoritter for eksponering mot kunstig intelligens.

    Publisert 31. mai 2023 kl. 22.36
    Oppdatert 31. mai 2023 klokken 22.39
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 480 ord
    FAVORITT: Microsoft er en av aksjene Bank of America anbefaler for eksponering mot kunstig intelligens. Reuters

    Etter lanseringen av OpenAi sin ChatGPT har interessen rundt kunstig intelligens som investering skutt i været.

    Blant aksjene som har tjent godt på den voksende interessen for kunstig intelligens er Nvidia, som er eksponert for KI-trenden ved å produsere grafikkort. 

    For kort tid siden nådde Nvidia-aksjen en markedsverdi på 1 billion dollar og aksjen har gått hele 163% i år.

    At KI potensielt gir enorme muligheter for både selskaper og investorer er det konsensus om i markedene. Som hjelp for investorer å treffe på den neste KI-vinnerne på børs har Bank of America presentert sine seks favorittaksjer eksponert for kunstig intelligens, i følge CNBC.

    Bank of America sine favorittaksjer for KI

     

    TickerSelskapKursutvikling i år
    MSFTMicrosoft37,08%
    ORCLOracle29,70%
    HUBSHubSpot79,15%
    CRMSalesforce68,47%
    DDOGDatadog29,13%
    WDAYWorkday26,69%

    CNBC, Bank of America

    Aksjene tilfredsstiller i følge Bank of America en rekke faktorer de forventer vil bidra til suksess i KI. Blant faktorene er tilgang til høye mengder kvalitetsdata, markedsledende installasjonsbaser for pågående datainnsamling og høyt spesialiserte løsninger innebygd i bedrifter, forklarte analytiker Brad Sills til CNBC.

    Øverst på listen over favoritt-aksjene innenfor kunstig intelligens troner Microsoft. Teknologigiganten har investert milliarder av dollar i OpenAI og kunngjorde nylig at den vil tilby Bing som standard søkemotor i OpenAIs ChatGPT chatbot. 

    – Microsoft har bekreftet en flerårig investering på flere milliarder dollar i OpenAI og samarbeider med OpenAI for å 1) drive sine egne KI-tilbud og 2) tilby OpenAI-utviklingstjenester via Azure OpenAI. Microsoft forventer at AI-tjenester vil bidra med 1% vekst til Azure i FQ4, skrev Sills til CNBC.

    Så langt er Microsoft-aksjen opp 37 prosent.

    Oracle er en annen potensiell vinner, ifølge Bank of America sin liste. Denne uken hevet banken kursmålet til 112 fra 95 dollar per aksje. Til sammenligning stengte aksjen på 105,32 dollar per aksje onsdag.

    – Selskapet har AI og maskinlæring innebygd i sine kjernetilbud, sa analytikeren Sills i Bank of America til CNBC

    Videre forklarte Sills at de forventer at Oracle vil inkorporere KI i sine applikasjoner. I tillegg mener Bank of America at Oracle kan også bedre en rekke funksjoner med KI, i følge CNBC.

    Oracle-aksjen har steget 29,7% så langt i år.

    På tredjeplass er HubSpot som har steget over 79 % hittil i år. Selskapet har en samtalerobot for håndtering av kunder som kobler markedsførings-, salgs- og servicefagfolk til HubSpot. Bank of America tror på flere investeringer i KI fremover, i følge CNBC. 

    – Selskapet har kommet med flere kommentarer angående ekstra investeringer i KI. For eksempel kan KI hjelpe serviceteknikere med å forutse kundebehov, foreslå løsninger og oppnå bedre resultater, sa Sills til CNBC

    De tre siste favorittene på listen er Salesforce, Datadog og Workday som alle er opp over 20 prosent i år. 

    Salesforce har spesialisert seg innen nettskytjenester og programvare for kunderelasjonshåndtering og er opp 68,47prosent hittil i år.

    Datadog leverer en SaaS-løsning for overvåkning av servere, databaser, verktøy og tjenester. Aksjen er opp 29,13 prosent i år. 

    Den sjette favoritten, Workday, er en amerikansk leverandør av programvare for humankapital- og økonomistyring. Så langt i år er Workday opp 26,69 prosent på børs.