<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er et ganske tøft budskap til regjeringen

    Publisert 2. juni 2023 kl. 15.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    Løftet gjeldstaket – Oslo Børs rett opp
    02.06.2023 Hevingen av gjeldstaket i USA fjernet den usikkerheten torsdag og dermed bedret børsklimaet seg betraktelig fredag. Det satte også fart i råvareprisene og oljeprisen steg kraftig. Investorene svarte med å sende Oslo Børs opp, med oljeaksjene Equinor og Aker BP i front.

    Hevingen av gjeldstaket i USA fjernet den usikkerheten torsdag og dermed bedret børsklimaet seg betraktelig fredag. Det satte også fart i råvareprisene og oljeprisen steg kraftig. 

    Investorene svarte med å sende Oslo Børs opp, med oljeaksjene Equinor og Aker BP i front, fulgt av en rekke oljeserviceaksjer.

    Trygve Hegnar mente at diskusjonen om USA skulle heve gjeldstaket eller ikke, og praten om mislighold og det folkelige snakket om konkurs, var en merkelig debatt. Og at diskusjonen om at offentlige ansatte i ville få lønn var en tullete debatt.

    Norse Atlantic fortsatte oppgangen, uten at det kom noe nytt fra selskapet fredag. Hegnar minnet om at selskapet tapte 800 millioner kroner i første kvartal og at det er et bitte, lite selskap. 

    – Et tap på 800 millioner kroner i første kvartal er uforståelig høyt, sa han. Hegnar tviler også på at Norse kan bli et stort selskap som kan konkurrere med Norwegian.

    Mowi setter stopp for post-smolt-prosjektet i Norge, meldte VG fredag. Investeringer for 5 milliarder kroner stoppes og 1.400 årsverk rammes. Og dette kommer i kjølvannet av grunnrenteskatten som ble stemt gjennom i Stortinget onsdag.

    – 5 milliarder flyttes til andre land. Det er et ganske tøft budskap til regjeringen og de som var for grunnrentebeskatning. Jeg tror de mener det, for de er så sinna, sa Hegnar.

    Hele sendingen ser du i videoruten i toppen.