<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utsetter kvartalstall etter oppkjøpstrøbbel

UBS, som kjøpte den skadeskutte rivalen Credit Suisse i mars, vurderer å utsette kvartalsfremleggelsen til slutten av august etter oppkjøpstrøbbel.

Publisert 4. juni 2023 kl. 10.13
Oppdatert 4. juni 2023 klokken 12.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
I TRØBBEL: Den sveitsiske banken UBS.  foto: ntb

Skandalebanken Credit Suisse havnet for alvor under lupen under børsuroen som først begynte med Silicon Valley Bank-kollapsen i USA. Til slutt ble den sveitsiske banken tatt over av rivalen UBS i et hasteoppkjøp som sistnevnte mener bare fikk fire dager på seg til å gjennomføre, dog med god bistand fra Den sveitsiske sentralbanken.

Nå vurderer UBS å utsette kvartalsfremleggelsen til slutten av august, da den sveitsiske banken opplever komplikasjoner knyttet til oppkjøpet. Det skriver Financial Times og Reuters søndag. 

Banken har vært innstilt på å legge frem fasiten for andre kvartal den 25. juli, men en melding på bankens nettsted sier nå at datoen kan forflyttes.

«Publiseringsdato kan endres avhengig av tidspunktet for gjennomføringen av det forventede oppkjøpet av Credit Suisse» heter det i meldingen.

Ifølgemeldingen vurderer også UBS å utsette kvartalsfremleggelsen sammen med en oppdatering om planene for Credit Suisses innenlandske virksomhet.   

Venter kjempesmell

I midten av mai publiserte UBS en børsmelding der de varlset om et kjempetap i andre kvartal knyttet til oppkjøpet av Credit Suisse. 

Ifølge meldingen venter den sveitsiske storbanken en smell på 17 milliarder dollar, altså 180 milliarder kroner gitt daværende kurs. 

Ifølge nyhetsbyrået Reuters utgjør verdijusteringer 13 milliarder dollar av totalbeløpet, mens 4 milliarder dollar er ventet å stamme fra mulige juridiske og regulatoriske kostnader i forbindelse med kjøpet.

På den andre siden venter UBS at det vil bokføre en engangsgevinst fra en reversering av såkalt «negativ goodwill» på 34,8 milliarder dollar ved å kjøpe Credit Suisse til en brøkdel av den bokførte verdien.