<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjokkprognose

S&P 500 står på randen av et bullmarked, men Morgan Stanley-strateger tror et kraftig fall i inntjeningen vil drepe rallyet.

Publisert 5. juni 2023 kl. 08.27
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 08.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
PESSIMIST: Morgan Stanley-strateg Andrew Sheets. Foto: Bloomberg

S&P 500 er etter fredagens oppgang i ferd med å gå inn i bullmarked-territorium etter å ha steget 19,7 prosent fra bunnen i oktober, men Morgan Stanley-strateger ledet av Andrew Sheets heller kaldt vann i blodet på optimistene.  

Resultatet pr. aksje for selskapene i den brede indeksen ligger an til å falle 16 prosent i år, skriver de ifølge Bloomberg i et kundenotat søndag. Spådommen nyhetsbyrået karakteriserer som «sjokkartet», er blant de mest pessimistiske på Wall Street og står eksempelvis i kontrast til Goldman Sachs som ser for seg en mild vekst i inntjeningen.

«Vi mener nedsiderisikoen i amerikansk inntjening er der nå. Samtidig som svakere likviditet trolig vil legge press på verdsettelsen av aksjer de neste tre månedene, ser vi også at en ytterligere svekkelse av topplinjevekst og marginer vil gi skuffende inntjening fremover», heter det i notatet.

Anbefaler Asia og dollar

Morgan Stanley ser for seg et resultatet pr. aksje på 185 dollar for S&P 500-selskapene ved nyttår, noe som ifølge Bloomberg er godt under median-prognosen fra Wall Street-strateger på 206 dollar. S&P 500 vil ifølge Morgan Stanley-notatet ligge på 3.900 ved utgangen av 2023, noe som vil være ned rundt 9 prosent fra fredagens sluttnotering på 4,282.37. 

Samtidig er Sheets og hans analytikere «bull» på aksjer i Japan, Taiwan og Sør-Korea, og anbefaler overvekt i dollar og statsobligasjoner i utviklede markeder – deriblant lange statsobligasjoner i USA. Blant andre anbefalinger er ifølge nyhetsbyrået defensive aksjer og såkalte «investment-grade» obligasjoner i utviklede markeder – det vil si obligasjoner med relativt lav risiko for mislighold.