<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedgang på Wall Street

Mandag stiger fryktindeksen over tre prosent og alle de toneangivende indeksene faller.

Publisert 5. juni 2023 kl. 15.35
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 20.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
MANDAG: Det er små utslag i åpningsminuttene på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Oppdatert kl. 20.35.

Slik går det med de ledende indeksene på Wall Street mandag: Dow Jones faller 0,59 prosent, S&P 500 faller 0,19 prosent, mens Nasdaq faller 0,15 prosent. 

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,74 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,53 prosent til 15,12.

– Rentene skal opp både i USA og Norge, og da tror jeg det blir komplisert for enkelte aktører i økonomien. Mange senker skuldrene, og vi har den laveste VIXen på lenge, noe som er et paradoks, sier analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities til Finansavisen.

Apple

Apple steg til nye høyder tidligere på dagen, rundt kl. 19.30 var aksjen opp over 1,5 prosent som gjorde at selskapet nådde en ny toppnotering. 

Skrivende stund er aksjen ned 0,33 prosent og handler til rundt 180 dollar. 

Renteforventninger

Amerikanske renteforventninger er i endring, særlig etter fredagens arbeidsmarkedsrapport som viste mye sterkere sysselsetting enn ventet. Konsensus peker nå mot at Federal Reserve holder styringsrenten uendret på juni-møtet, mens sentralbankens kjøreplan for resten av året er mer i det blå.

Søndag annonserte Saudi-Arabia at landet vil kutte oljeproduksjonen med 1 million fat pr. dag i juli.

«Saudi-Arabias kutt kan oppfattes som et signal om at landet vil ha opp oljeprisen. Om prisen holder seg på 70-tallet i juli, er det sannsynlig at kuttet forlenges i august og eventuelt videre. Slik vi ser det, er det utsikter til knapphet på olje i andre halvår og kuttene i produksjonen vil forsterke en slik underbalanse», skriver DNB Markets i en oppdatering.