<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japan tilbake på «boblenivåer»

Nikkei-stiger fortsetter å stige og gikk over 32.000-merket. Sist gang indeksen handlet på disse nivåene var Japan midt i bobleøkonomien. 

Publisert 6. juni 2023 kl. 06.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
OPPGANG: Det var oppgang i de fleste asiatiske markedene natt til tirsdag norsk tid. Foto: Bloomberg

I Japan stiger Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen styrkes 0,4 prosent. Sist gang Nikkei handlet på disse nivåene var Japan midt i sin bobleøkonomi - en periode fra 1986 til 1991 hvor eiendomspriser og aksjekurser var sterkt overvurdert, skriver CNBC. 

Nikkei nådde sitt høyeste nivå noensinne, litt over 38.900, i desember 1989.

I Kina stiger Shanghai Composite snaut 0,1 prosent, Hang Seng i Hongkong er opp 0,5 prosent, mens markedene i Sør-Korea er stengt på grunn av en helligdag.

Sensex i India stiger i underkant av 0,1 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,6 prosent, og Straits Times i Singapore er marginalt opp.

Fallet i Australia skyldes at Sentralbanken (RBA) øker styringsrenten med 25 basispunkter til 4,10 prosent. På forhånd var det ventet en styringsrente på 3,85 prosent, ifølge estimater innhentet av Trading Economics.

Sentralbanksjef Philip Lowe skriver i en kommentar at inflasjonen har passert toppen, men fortsatt er for høy på syv prosent, og at det vil ta tid før inflasjonen faller tilbake til målområdet.

Denne ytterligere renteøkningen er ment å gi større tillit til at inflasjonen vil komme tilbake til målet innen en rimelig tidsramme», skriver Lowe, ifølge TDN Direkt.