<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley frykter børsfall i Europa denne sommeren

Strategene i Morgan Stanley forventer en korreksjon i europeiske aksjer de neste månedene.

    Publisert 6. juni 2023 kl. 10.43
    Oppdatert 6. juni 2023 klokken 12.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 333 ord
    SOMMERKORREKSJON? Morgan Stanley venter børsfall i Europa. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

    Morgan Stanley forventer et fall på rundt 10 prosent i europeiske aksjer i løpet av det neste kvartalet. Investeringsbankens dystre spådom skyldes delvis en nedgang i det økonomiske momentumet og strammere likviditetsforhold i rentemarkedet.

    Veksten avtar og likviditeten forverres

    «Vi forventer en 10 prosent korreksjon over sommermånedene ettersom veksten avtar og likviditeten forverres», skriver Morgan Stanley-strateger ledet av Graham Secker i et notat til kundene, ifølge CNBC.

    Hittil i år har MSCI Europe-indeksen gått opp 11 prosent, og en eventuell korreksjon vil ta markedet tilbake til nivåene man var på i november 2022. Investeringsbanken forventer at defensive aksjer er bedre egnet til å håndtere den forventede nedgangen enn hva som er tilfelle med sykliske aksjer.

    Morgan Stanley opprettholder sin overvekt-anbefaling på aksjer innen luksusvarer, medisinsk teknologi, halvledere og programvare, samtidig som strategene har nedgradert finansaksjer til nøytral på grunn av makroøkonomisk motvind.

    Kortvarig børsfall?

    Samtidig er det verdt å merke seg at investeringsbanken forventer at markedet raskt vil komme tilbake etter nedgangsperioden. Ifølge CNBC er det nye 12-måneders kursmålet for MSCI Europe-indeksen 8 prosent over dagens nivåer, hvilket gir en potensiell avkastning på over 10 prosent når utbytte inkluderes.

    Strategene forventer en nedgang i resultat pr. aksje på 6 prosent i 2023, mens Morgan Stanley tidligere opererte med en nedgang på 10 prosent. Når det gjelder 2024 forventes det at resultat pr. aksje vil stige med 6 prosent.

    Norne Securities frykter markant børsfall

    Norne Securities gikk nylig til en moderat undervekt i aksjemarkedene, samtidig som analysesjef Petter Slyngstadli understreket at rentenivået er på et nivå som kan være vanskelig å bære for en del aktører i nasjonal og internasjonal økonomi.

    «Jeg forventer et konjunkturomslag og går til undervekt de neste seks til 12 månedene. Det er en mulighet for at det går ganske dårlig, og da får vi en hard landing. Da kan børsen falle 30–40 prosent. Samtidig er det et håp om en myk landing, og her kan IT-gigantene og AI bidra på en positiv måte ved å øke produktiviteten og effektiviteten i økonomien», sa Slyngstadli i et intervju med Finansavisen mandag.