<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USAs finanstilsyn saksøker Coinbase: – Har eksponert investorene for signifikant risiko

Det amerikanske finanstilsynet (SEC) har saksøkt kryptobørsen Coinbase for regelbrudd over flere år. – Har eksponert investorene for stor risiko, heter det i søksmålet.

Publisert 14:42 6. juni 2023
Oppdatert 16:00 6. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
SAKSØKES: Kryptobørsen Coinbase saksøkes av USAs finanstilsyn for regelbrudd over flere år. Foto: NTB

Regelbruddene går ut på at kryptobørsen har unngått SECs regelverk ved å la kunder handle med et stort antall krypto-tokens som ikke har vært registrert som verdipapirer, ifølge Bloomberg.

Aksjen stuper over 16 prosent i førhandelen.

Nyheten kommer dagen etter at SEC saksøkte kryptobørsen Binance:

I søksmålet skriver SEC at Coinbase-plattformen har slått sammen tre funksjoner som vanligvis er separerte i verdipapirmarkedene – megling, børser og oppgjørsbyråer (eng.: clearing agencies). Samtidig har ikke Coinbase registrert seg hos som noen av delene hos SEC, og dermed omgått Kongressens innsynsregler for verdipapirmarkedet.

«Samtidig har Coinbase hatt inntekter på milliarder av dollar, ved å blant annet ta avgifter fra investorene som de har frarøvet sikkerheten som følger med registrering (hos SEC, red.anm.) og dermed eksponert dem for stor risiko», skriver SEC i søksmålet.

SEC varslet den 22. mars om at de undersøkte Coinbase for mulige brudd på verdipapirloven. 

«Vi ba SEC om rimelige kryptoregler for amerikanere. I stedet fikk vi juridiske trusler», svarte Coinbase den gang.

Kryptobørsen har ikke kommet med noen uttalelse eller kommentarer om søksmålet.