<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptokrakk på Wall Street

Tirsdag stuper Coinbase-aksjen 11 prosent på New York-børsen.

Publisert 6. juni 2023 kl. 15.32
Oppdatert 6. juni 2023 klokken 18.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
FÅR JULING: Brian Armstrong, medgründer og adm. direktør i Coinbase, ser aksjen falle markant på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,3 prosent og står i 13.196,06 poeng mens Dow Jones faller 0,1 prosent til 33.535,28 poeng. S&P 500 faller 0,2 prosent til 4.267,08 poeng.

Oppdatert kl. 18.25: Dow Jones faller 0,12 prosent, S&P stiger 0,12 prosent, mens Nasdaq er opp 0,34 prosent

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,71 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, fallet 3,19 prosent til 14,26.

«Investorene på Wall Street tok en pust i bakken mandag, etter å ha sendt indeksene kraftig opp i forrige uke», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Coinbase

Det amerikanske finanstilsynet har saksøkt kryptobørsen Coinbase for regelbrudd over flere år. Regelbruddene går ut på at kryptobørsen har unngått regelverket ved å la kunder handle med et stort antall krypto-tokens som ikke har vært registrert som verdipapirer, ifølge Bloomberg.

«Har eksponert investorene for signifikant risiko», skriver det amerikanske finanstilsynet i søksmålet. Aksjen faller over 10 prosent.  

Apple

Mandag startet konferansen Apple World Developers Conference, som varer resten av uken. I løpet av første dag lanserte teknologiselskapet blant annet sitt nye Apple AR/VR-headset, Vision Pro. Med en aksjekurs på over 180 dollar nådde Apple «all-time high» i løpet av mandagens handel, selv om aksjen sluttet på 179,58 dollar etter et kursfall på 0,8 prosent. Tirsdag faller aksjen 0,56 prosent.

Morgan Stanley venter børsfall i Europa

Morgan Stanley forventer et fall på rundt 10 prosent i europeiske aksjer i løpet av det neste kvartalet. Investeringsbankens dystre spådom skyldes delvis en nedgang i det økonomiske momentumet og strammere likviditetsforhold i rentemarkedet.