<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Qatar høyner United-bud

Qatar-sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani skal ha levert inn sitt siste bud på Manchester United, men heller ikke dette matcher prisantydningen på 6 milliarder pund.

Publisert 7. juni 2023 kl. 15.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
I SPILL: Manchester United, her representert ved kaptein Bruno Fernandes. Foto: NTB

Flere britiske medier, deriblant Daily Mail BBC  og The Times, skriver onsdag at Qatar-sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani denne uken skal ha levert inn et forbedret bud på Manchester United. Den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano melder det samme.

The Times skriver at Sjeik Jassim vil trekke seg fra budprosessen om budet ikke aksepteres innen fredag.

– Under prisantydning

Ifølge avisenes kilder ble budet gitt direkte til Glazer-familien, i tillegg til Raine Group som familien har hyret inn for å styre budprosessen. Glazer-familien har i utgangspunktet verdsatt klubben til 6 milliarder pund, og ifølge Daily Mail som omtalte saken først skal heller ikke dette budet matche prisantydningen.

Sir Jim Ratcliffe og hans Ineos har lenge blitt ansett å være i førersetet i budkampen, da Glazer-familien etter sigende skal foretrekke strukturen i Ratcliffe-budet som åpner for at amerikanerne kan fortsette som minoritetsaksjonærer i klubben i noen år før de kjøpes ut. I tillegg skal Storbritannias rikeste Manchester United-supporter ha lagt inn en noe høyere verdsettelse pr. United-aksje.

– Frykter slaget er tapt

Sjeik Jassim krever i sitt bud full overtakelse av klubben, samtidig som han vil innfri all gjeld og sette av penger til et fond øremerket klubben og lokalsamfunnet.

Den skandinaviske supporterklubbens nettsted united.no skriver at fredagsfristen fra sjeik Jassim selvsagt tolkes som et signal om at Qatar vil ha fortgang i prosessen, men viser også til en tolkning fra The Times om at sjeiken frykter slaget er tapt og at han vil forlate budprosessen på egne premisser.

Nettstedet hadde før The Times-journalist Matt Lawtons tweet hørt slike spekulasjoner fra annet hold også.