<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blandet på Wall Street

Coinbase henter seg litt inn etter tirsdagens nedtur.

Publisert 7. juni 2023 kl. 15.38
Oppdatert 7. juni 2023 klokken 20.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
ONSDAG: Coinbase stiger på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,5 prosent og står i 13.338,15 poeng mens Dow Jones stiger 0,1 prosent til 33.597,34 poeng. S&P 500 stiger 0,2 prosent til 4.290,92 poeng.

Oppdatert klokken 20.18: Nasdaq faller 0,91 prosent, S&P 500 er ned 0,25 prosent mens Dow Jones stiger 0,25 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,72 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 0,7 prosent til 14,06.

«Markedet ser nå en 76 prosent sannsynlighet for en renteheving fra Fed i juli. Selv om økonomien i USA viser seg å være motstandsdyktig mot rentehevingene fra Fed, er det er tegn til avkjøling i den globale etterspørselen», skriver Handelsbanken i en rapport.

Tirsdag ble det kjent at det amerikanske finanstilsynet har saksøkt kryptobørsen Coinbase for regelbrudd over flere år, noe som sendte aksjen ned over 12 prosent.

«Søksmålet mot Coinbase kom etter at SEC mandag gikk til søksmål mot verdens største kryptobørs, Binance, og dets grunnlegger. SEC mener at handel med en rekke kryptovalutaer faller inn under definisjonen av finansielle instrumenter, og at børsene da ikke har fulgt reglene som gjelder for handel med slike instrumenter», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Coinbase stiger 2,1 prosent i åpningsminuttene.

Den amerikanske handelsbalansen viste et underskudd på 74,6 milliarder dollar i mai, opp fra et revidert underskudd på 60,6 milliarder dollar i april. Ifølge Trading Economics var det ventet et underskudd på 75,2 milliarder dollar.