<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En grenseløs katastrofe

JPMorgan-sjef Jamie Dimon gleder seg over gjeldstak-avtale, men anbefaler reformer.

Publisert 7. juni 2023
Oppdatert 7. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
MISLIKER GJELDSTAKET: JPMorgan-sjef Jamie Dimon. Foto: NTB

På et lunsjmøte bak lukkede dører tirsdag anbefalte JPMorgan-sjef Jamie Dimon moderate demokrater å avskaffe det amerikanske gjeldstaket, opplyser en kilde med kjennskap til saken til CNN.

Møtet fant sted bare dager etter at Kongressen vedtok en avtale om å heve gjeldstaket, like før USA hadde vært i mislighold.

– Grenseløs katastrofe

Ifølge kilden skal Dimon ha beskrevet gjeldstaket som en «grenseløs katastrofe» og oppfordret til reformer for å forhindre fremtidige kriser.

«New Democratic Coalition ser frem til å ta videre praktiske løsninger på de politiske sakene som ble diskutert og å jobbe med kolleger på begge sider for å skape fremgang for landet vårt», skrev koalisjonens styreleder Annie Kuster ifølge kanalen i en uttalelse i etterkant av møtet.

– Potensielt fryktelig

New Democrat Coalition består av nesten 100 demokrater i Representantenes Hus, og beskriver seg selv som en sentrum/venstre-gruppering som er «for økonomisk vekst, innovasjon og finansielt ansvarlig politikk.

– Det er fabelaktig at vi ikke fikk en gjeldstak-krise, sa Dimon til pressen i uttalelser kringkastet av CNBC i etterkant av møtet, og hyllet både demokrater og republikanere.

– Hvis jeg kunne velge fritt, hadde jeg kvittet meg med gjeldstaket en dag. Det er bare en av de tingene du kan plage den andre siden med. Men det er potensielt fryktelig, fortsatte han.