<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs snur opp

Hovedindeksen snur opp fredag formiddag etter en sidelengs åpning. Fornybarselskapet Magnora stiger markant etter å ha åpnet utbyttekranen (oppdatert 09.55).  

    Publisert 9. juni 2023 kl. 09.04
    Oppdatert 9. juni 2023 klokken 10.10
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 509 ord

               

    Saken utvides.

    Hovedindeksen på Oslo Børs beveger seg nokså sidelengs fredag morgen. Etter svakt fall de første minuttene snur indeksen opp og står klokken 09.55 i 1.231,01, opp 0,3 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

    Bevegelsene er heller ikke de største på de toneangivende Europa-børsene, der FTSE 100 og franske CAC 40 er marginalt opp og tyske DAX marginalt ned i tidlig handel.

    Futureshandelen peker mot nedgang i fredagens Wall Street-åpning, etter at S&P 500 torsdag avanserte til sin høyeste sluttnotering hittil i 2023. Markedet har tatt ned sannsynligheten for en renteøkning fra Fed på neste ukes møte etter at jobless claims i forrige uke steg til sitt høyeste siden oktober 2021.

    SalMar oppgradert

    SalMar faller 3,6 prosent (17 kroner) til 457 kroner, men stiger dermed i realiteten noe ettersom aksjen i dag går eksklusive utbytte på 20 kroner. DNB Markets har oppgradert fra hold til kjøp og gjentatt sitt kursmål på 565 kroner.

    Norsk Hydro utmerker seg også positivt blant dagens mest omsatte aksjer, med nesten 2 prosent oppgang. Aluminiumsprisene trekker noe opp, og i tillegg har selskapet fredag varslet om kjøp av en tomt i Spania til bygging av et resirkuleringsanlegg for aluminium.

    XXL stiger over 2 prosent etter at Nordea Markets har høynet kursmålet fra 1,60 til 1,80 kroner og gjentatt salgsanbefalingen. Meglerhuset har ifølge TDN Direkt økt EBITDA-estimatene for 2023-25 for å gjenspeile kutt i driftskostnadene.

    Arctic Securities er ute med en sektorrapport der Frontline og Hafnia tilgodeses med oppjusterte kursmål. Førstnevnte stiger 1,3 prosent og sistnevnte 1,9 prosent så langt.

    På den negative siden merker vi oss at gassrederiene Avance Gas og BW LPG faller henholdsvis 4,7 og 3,2 prosent, mens Archer er ned 0,7 prosent til 91,8 øre selv om SpareBank 1 Markets har tatt opp dekning av aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål 1,25 kroner.

    Magnora-utbytter

    Magnora utmerker seg positivt med å stige 9 prosent på dagens melding om at selskapet øker vekstmål og åpner utbyttekranen.

    Blant få aksjer som stiger mer er SoftOx Solutions, som stiger over 17 prosent på avtale med kreditorer om en ny tilbakebetalingsplan, i tillegg til at 15 millioner kroner er hentet inn i ny egenkapital og gjeld.

    SeaBird Exploration stiger rundt prosenten etter å ha signert avtale for refinansiering av terminlån, med utløp for de nye fasilitetene 30. juni 2026.

    Taperlisten toppes av Nordic Nanovector, som korrigerer ned 10 prosent etter 250 prosent oppgang på få dager, utløst av kjøpet av Thor Medical. Faktisk begynte aksjen å stige markant allerede tirsdag, før kjøpet ble offentliggjort.

    Oljen henter seg inn

    Frontkontrakten for Brent-oljen står i 75,53 dollar pr. fat, som er ned 0,5 prosent (40 cent) så langt i dagens handel og ned fra 76,57 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte torsdag.

    Oljeprisen har dermed hentet seg inn etter torsdagens kraftige fall utløst av oppslag fra flere medier i Midtøsten om at USA og Iran nærmer seg en atomavtale. Oppslagene ble derimot karakterisert som feilaktige og misvisende av en talsmann for nasjonalt sikkerhetsråd i Det hvite hus.

    En enighet mellom USA og Iran ville ha tilført oljemarkedet flere millioner fat pr. dag.

    Equinor er opp 0,4 prosent, Aker BP 0,1 prosent og Vår Energi 1,8 prosent.