<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er verdens 20 dyreste byer å bo i

En ny rapport viser hvor det er dyrest å bo i verden. 

Publisert 13. juni 2023 kl. 14.23
Oppdatert 13. juni 2023 klokken 14.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 344 ord
EKSPLOSJON: Voldsom vekst i leieprisene i Singapore sendte byen langt opp på listen. Her Marina Bay Sands Hotel i bystaten. Foto: Bloomberg

New York har nå gått forbi Hongkong som verdens dyreste by å bo i, mens himmelhøye leiepriser har gjort at Singapore har tatt sjumilssteg opp på listen, ifølge en ny studie.

Ekstrem inflasjon og stigende boligkostnader gjør at New York topper ECA Internationals' «Cost of Living»-rangering 2023. Genève og London beholder tredje og fjerde plass.

DYREST: New York City er verdens dyreste by å bo i. Foto: Bloomberg

Singapore klatret fra 13. plass i fjor og kom seg inn blant de fem dyreste byene å bo i for første gang. Byen skiller seg ut fra trenden blant andre asiatiske byer som sklir nedover på rangeringen – delvis på grunn av lavere inflasjon sammenlignet med andre regioner.

– Oppgangen skyldes i stor grad betydelige økninger i boligkostnader, sier ECA Internationals regiondirektør for Asia, Lee Quane, i en uttalelse. 

Erdogan-effekten

Istanbul var byen som klatret mest på listen – hele 95 plasser opp til 108. plass. Det kom som et resultat av en prisøkning på 80 prosent drevet av president Recep Tayyip Erdogans økonomiske politikk, ifølge rapporten.

Andre punkter fra rapporten:

  • Leieprisene i Dubai økte med nesten en tredjedel på grunn av et økende antall russiske innflyttere, noe som sendte byen opp til 12. plass. 
  • Mens de fleste europeiske byer klatret på rangeringen, falt norske og svenske byer på grunn av svak valuta, og franske byer glir nedover på grunn av lavere inflasjonsrater sammenlignet med EU-landene.
  • Kinesiske byer falt på rangeringen på grunn av en svakere valuta og lavere inflasjonsrater sammenlignet med andre land. 
  • Rangeringene for alle amerikanske byer økte på grunn av en sterk dollar og høy inflasjon, med San Francisco som kom inn blant de ti øverste. 

ECA International analyserer kostnadene for forbruk og tjenester, inkludert leiekostnader, for å rangere 207 byer i 120 land og territorier rundt om i verden.

Her er topplisten: