<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsmelding sendte aksje opp 24 prosent

Desert Control steg over 24 prosent etter selskapets strategiske oppdatering. Oslo Børs falt 0,6 prosent.

Publisert 14. juni 2023 kl. 16.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 314 ord
ONSDAG: Desert Control ble en av børsens vinnere. Foto: Thomas Bjørnflaten

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,6 prosent før den sluttet på 1.238,09 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 74,87 dollar, opp 0,8 prosent. Equinor falt 1,8 prosent til 319,25 kroner mens Aker BP gikk ned 1,6 prosent til 260,30 kroner.

Desert Control melder at selskapet har gjort fremgang i den strategiske gjennomgangen hvor Pareto Securities og Arctic Securities er rådgivere. Gjennomgangen handler om å endre sin go-to-market-strategi og forretningsmodell for Midtøsten ved å gå over til en potensiell royalty-basert lisensiert operatørstruktur. Aksjen gikk opp 24,4 prosent til 13,26 kroner.

XXL venter et negativt driftsresultat (EBITDA) på mellom 25 og 75 millioner kroner i andre kvartal. De totale driftsinntektene i perioden er lavere enn i fjor – som et resultat av svak forbrukertillit og redusert etterspørsel etter sportsutstyr generelt. Videre har XXLs datterselskap i Sverige fått en midlertidig utsettelse av skattebetalinger for 2021 på grunn av den økonomiske situasjonen generelt. Aksjen gikk opp 0,2 prosent til 2,36 kroner.

Aker Solutions har mottatt et tildelingsbrev av Equinor for å levere undervannsproduksjon- og kontrollsystemet for Eirin-feltutbyggingen i Nordsjøen. Oljeserviceselskapet skriver at kontrakten er på mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner. Aksjen falt 1,8 prosent til 37 kroner.

I slutten av forrige uke meldte Ultimovacs om en mislykket fase 2-studie for kreftvaksinen UV1. Rapporten kom som en stor overraskelse på markedet, og aksjekursen stupte nesten 30 prosent. Nå kutter ABG-analytiker Adam Karlsson kursmålet på Ultimovacs fra 180 til 100 kroner, samtidig som han opprettholder sin kjøpsanbefaling. Aksjen falt 2,9 prosent til 77,60 kroner.

Norcod har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Kråkøy Slakteri og TN Kråkøy Eiendom. Transaksjonen involverer 53 heltidsansatte hos Kråkøy Slakteri. Betalingen vil delvis skje med kontanter og delvis med aksjer i Norcod. Aksjen gikk opp 9,4 prosent og sluttet på 39,40 kroner.