<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank venter kostnadssmell etter nedbemanning

Den amerikanske storbanken Citigroup har kuttet 5.000 stillinger i år. Nå varsler banken kostnadsøkning i andre kvartal.

Publisert 15. juni 2023 kl. 12.54
Oppdatert 15. juni 2023 klokken 16.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
KUTTER KOSTNADER: Citigroup er midt prosessen med å kutte kostnader. Det betyr at tusenvis mister jobben. Foto: Bloomberg

Finansdirektør i storbanken Citigroup, Mark Mason, varsler at selskapets nylige nedbemanninger vil føre til økte kostnader på opptil 400 millioner dollar dette kvartalet, målt mot i fjor, ifølge Bloomberg

Kostnadene består blant annet av sluttvederlag som banken må betale de 1.600 ansatte som forlater selskapet i andre kvartal, noe som hovedsakelig påvirket avdelingene i investeringsbanken.

I årets første seks måneder har selskapet dermed kuttet 5.000 stillinger.

«Vi opprettholder en kostnadsdisiplin når det gjelder å redusere kostnader. Noen ganger betyr det å redusere antall ansatte», sa Mason, ifølge Bloomberg. 

20.000 færre ansatte 

Videre advarte finansdirektøren om at handelsinntektene har falt med 20 prosent så langt i dette kvartalet, som følge av  kongressdebatten om gjeldstaket. Inntektene fra selskapets investeringsbank har falt med omtrent 25 prosent så langt i dette kvartalet, i tråd med bransjenivået, heter det.

«Bekymringer knyttet til gjeldstaket veide definitivt på investorbasen, spesielt i april og mai,» sa Mason.

Citigroup har nå rundt 220.000 ansatte, ned fra 240.000 ansatte i fjor. Det siste året har storbanken i likhet med sine konkurrenter kuttet tusenvis av stillinger i et forsøk på å redusere kostnadene. 

Citigroup-aksjen er opp rundt 5 prosent så langt i år.