<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bull på fem Asia-aksjer

Morgan Stanley forventer en kursoppgang på over 50 prosent for fem asiatiske aksjer i løpet av det kommende året.

  Publisert 19. juni 2023 kl. 16.40
  Oppdatert 20. juni 2023 klokken 15.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 243 ord
  AKSJEFAVORITTER: Morgan Stanley kommer med optimistiske prognoser for fem asiatiske aksjer. Foto: Shannon Stapleton

  Ifølge CNBC er Morgan Stanley optimistiske på et sett med asiatiske aksjer. Særlig fremhever Wall Street-banken fem aksjer. 

  Analytikere i Morgan Stanley forventer at Alibaba Group skal stige med 62 prosent det kommende året. Ifølge banken gjør det kinesiske selskapet betydelige fremskritt i sin omstruktureringsprosess, hvor Alibaba tidligere i år kunngjorde planer om en omfattende omorganisering og oppsplitting i seks enheter som gjør selskapet mer omstillingsdyktig.

  Morgan Stanley har også et positivt syn på det japanske legemiddelselskapet Astellas Pharma, hvor banken spår en aksjeoppgang på 66 prosent det kommende året. Til tross for at et patent knyttet til et legemiddel mot overaktiv blære ble erklært ugyldig, vurderer analytikerne i Morgan Stanley de økonomiske fordelene ved Astellas' nye medisin mot hetetokter i overgangsalderen, Veozah, som betydelig større enn de potensielle negative effektene av patentproblemet ifølge CNBC.

  Langsiktige briller

  Banken forventer en oppgang på 67 prosent for aksjene til det Singapore-baserte teknologiselskapet Sea Limited. Det trekkes frem av CNBC at selskapet har et betydelig langsiktig potensial, særlig med tanke på lav e-handelspenetrasjon.

  Det kinesiske forsikringsselskapet Ping An Insurance er forventet å se lysere tider i møte i takt med Kinas gjenåpning. Ledelsen er optimistiske og forventer bedre forretningsklima fremover, samtidig som rapporten viser minimal effekt av Covid-19-pandemien på selskapet.

  Morgan Stanley ser også potensial i den kinesiske e-handelsbedriften JD.com, der aksjen forventes å stige med 50 prosent. Banken forventer sterke marginer som resultat av økningen i antall selgere og brukere. Ifølge CNBC anser analytikerne ledet av Eddy Wang i Morgan Stanley JD.coms nåværende aksjekurs og verdivurdering som attraktive for langsiktige investorer.