<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må ta milliontap

Et skred i andre kvartal gjør at Gjensidige må ta et tap på 240 millioner kroner. 

Publisert 21. juni 2023 kl. 08.23
Oppdatert 21. juni 2023 klokken 10.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
TAR TAP: Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige. Foto: Brian Cliff Olguin

 

Rettelse: Tidligere i denne artikkelen ble det skrevet at Gjensidige måtte ta et tap grunnet skogbrann. Dette er ikke riktig, da det er knyttet til et skred som rammet Norske Skogs fabrikk i Halden i april i år. 

Gjensidige tar et tap på 240 millioner kroner i årets andre kvartal grunnet naturkatastrofer, melder selskapet onsdag morgen.

Tapet er knyttet til forsikringsutbetalinger som følge av et skred som gikk på Norske Skogs fabrikk i Halden tidligere i år. 

Det totale tapet i markedet er estimert til å være om lag 900 millioner kroner, satt av Norsk Naturskadepool. Alle forsikringsselskaper som tilbyr brannforsikring for bygninger er pålagt å være med i naturskadepoolen.

Erstatning for naturskadehendelser (inkludert skred) fordeles på medlemmene i naurskadepoolen i henhold til deres markedsandel for brannforsikring. Dette refereres også til som bygningsforsikring.

Tapsestimatet er svært usikkert, og kan bli endret senere, heter det i meldingen. Gjensidige erkjenner at det er et stort tap for selskapet. 

Selskapet la frem tall for årets første kvartal 28. april, der det hadde et resultat før skatt på 1,49 milliarder kroner. Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1,1 milliarder kroner.