<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbyttemaskin er hans klare favoritt

Peter Hermanrud tror Wallenius Wilhelmsen i løpet av de tre neste årene vil betale ut utbytter som nærmer seg dagens aksjekurs.

Publisert 21. juni 2023 kl. 12.00
Oppdatert 21. juni 2023 klokken 12.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord

WALWIL

Investor Peter Hermanrud var gjest i Børsmorgen onsdag, og trakk der frem Wallenius Wilhelmsen som sin favorittaksje akkurat nå.

– Jeg er veldig overbevist om at estimatene ligger for lavt, og at selskapet vil tjene mye mer penger enn analytikerne og markedet tror. (...)  Det andre jeg liker er at utbetalte utbytter før denne syklusen er over stort sett vil nærme seg dagens aksjekurs, og da er ikke risikoen så veldig stor, forklarte han.

SJEFEN FOR DE GODE TIDER: Lasse Kristoffersen leder Wallenius Wilhelmsen. Foto: Thomas Bjørnflaten

Hermanrud opererer da med en horisont på tre år. Veksten i bilfrakten fra Asia til Europa trenger ifølge investoren ikke en gang å fortsette for at rederiet skal innfri hans forventninger til inntjeningen.

– At den holder seg på dagens nivåer er mer enn nok, fortsatte investoren, og viste til at mangel på skip foreløpig begrenser veksten.

Rekordutbytte i fjor

I et intervju med Finansavisen nylig forklarte Wallenius-sjef Lasse Kristoffersen at alt selskapet gjør i år er utsolgt.

– Og vi kan ikke bare øke kapasiteten, for vil vi ha et nytt skip så kommer det i 2026, sa han, og la til at rederiet benytter sjansen til å øke prisene betydelig.

I et rekordsterkt 2022 omsatte Wallenius Wilhelmsen for over 5 milliarder dollar, opp fra 3,9 milliarder dollar året før. Bunnlinjen ble mer enn firedoblet til nesten 800 millioner dollar, noe som la grunnlaget for et utbytte på rekordhøye 350 millioner dollar (0,85 dollar pr. aksje, tilsvarende drøyt 9 kroner).

Wallenius Wilhelmsen stiger 0,6 prosent til 70,65 kroner på Oslo Børs onsdag formiddag.