<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedgang på Oslo Børs: Offshoreaksje til himmels

Offshoreserviceaksje stiger 90 prosent, mens Oslo Børs går mot nedgang.

  Publisert 21. juni 2023 kl. 12.55
  Oppdatert 21. juni 2023 klokken 14.46
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 573 ord
  RUSKETE ONSDAG: Oslo Børs ligger an til nedgang. Foto: Thomas Bjørnflaten

                                          

  Oslo Børs går mot nedgang onsdag ettermiddag, med hovedindeksen ned 0,8 prosent til 1.224,37 i 14.30-tiden.

  Det skjer etter at hovedindeksen tirsdag steg 0,2 prosent til 1.234.

  Oljeprisene er lite endret. Brent-oljen er ned 0,1 prosent til 75,79 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er ned 0,1 prosent til 71,11 dollar fatet. Ved børsslutt tirsdag sto Brent-oljen i 74,73 dollar fatet og WTI-oljen i 69,90.

  Equinor er ned 0,5 prosent, Aker BP er ned 0,4 prosent, og Vår Energi er ned 1,6 prosent.

  Mowi faller 1,5 prosent, SalMar faller 2,0 prosent, mens Lerøy Seafood er ned 1,09 prosent. Lakseprisen har falt bratt de seneste ukene, men Pareto-analytiker Sander Lie mener dette åpner for gode kjøp.

  Innen tank stiger Frontline 1,1 prosent, Hafnia er opp 1,3 prosent, mens Okeanis Eco Tankers er opp 1,2 prosent.

  PGS faller 6,7 prosent. DNB Markets mener det er risiko for ny emisjon i seismikkselskapet, og har gjentatt en salgsanbefaling. TGS er samtidig ned 1,6 prosent.

  I seismikkselskapene Argeo, Green Minerals og EMGS er det imidlertid rally, med kursoppganger på henholdsvis 80, 21 og 9 prosent onsdag ettermiddag. Bakgrunnen er at regjeringen har åpnet for mineralutvinning på den norske havbunnen, og onsdag ettermiddag har næringsministeren presentert regjeringens mineralstrategi, som ifølge NTB kort kan oppsummeres i raskere etablering, mer utvinning og større hensyn til miljø og bærekraft.

  Investor Peter Hermanrud spår supersyklus i bilfrakt, noe som setter fart på bilskipsrederiene på Oslo Børs. Höegh Autoliners stiger 2,9 prosent, mens Wallenius Wilhelmsen er opp 3,1 prosent.

  Denne aksjen er Hermanruds favoritt nå
  Peter Hermanrud er bull på bilfrakt.


  Magnora kan vente seg 24 millioner svenske kroner i utbytte fra investeringen i Helios Nordic Energy, etter at generalforsamlingen i Helios onsdag vedtok et utbytte på tilsammen 60 millioner svenske kroner. Magnora eier 40 prosent av aksjene i Helios. Aksjen er lite endret onsdag ettermiddag.

  Nordic Semiconductor faller 2 prosent, etter en oppgang på 4,2 prosent tirsdag. Da ble aksjen oppgradert fra salg til kjøp av Nordea Markets, som samtidig satte opp kursmålet fra 100 til 160 kroner. Forøvrig er Nordic Semiconductor en aksje suksessfondet DNB Teknologi nå hamstrer.

  Gjensidige faller 1 prosent. Forsikringskonsernet har varslet at det vil bokføre tap på 240 millioner kroner i andre kvartal knyttet til naturkatastrofer.

  Atea faller 5,8 prosent. IT-aksjen har klatret 50 prosent siden nyttår, men nå trekker Arctic-analytiker Kristian Spetalen i bremsen. Han nedgraderer fra hold til salg og senker kursmålet med 20 kroner.

  Desert Control faller rundt 20 prosent. Selskapet meldte etter børsslutt tirsdag at finansdirektør Marianne Vika Bøe har sagt opp. For en uke siden meldte selskapet om fremgang i sin strategiske gjennomgang, men at ingenting er endelig avklart ennå.

  SoftOx Solutions faller 2,6 prosent etter at selskapet har fremlagt regnskapet for første kvartal. Det viste at driftsunderskuddet er krympet, og at selskapet har en finansiell runway ut året.

  Inin Group har varslet at styret ikke aksepterer budet på Elop Technology, og at Elop Technology heretter vil samarbeide tettere med det svenske søsterselskapet Nordic Inspekt Group. I februar mottok Inin et bud på 30 millioner dollar fra en ikke-navngitt kjøper som ville se på mulighetene for å notere Elop på Nasdaq.

  «Vi mener det er strategisk bedre og økonomisk lavere risiko for Inin Group å fortsette som en fokusert investor i infrastrukturindustrien og eie 100 prosent av Elop Technology, i stedet for å bli en minoritetsaksjonær i Elop Technology så vel som andre urelaterte virksomheter som vi ikke kjenner til eller kontroller», sier Inin-sjef Øivind Horpestad, ifølge TDN Direkt.

  Inin Group-aksjen er onsdag opp 0,3 prosent.