Bommet grovt – erkjenner én feil
Han ble kåret til verdens beste strateg i fjor, men hittil i år har Mike Wilson i Morgan Stanley ikke vært like heldig. Wall Streets største pessimist er fortsatt sikker på at nedturen kommer.
S&P 500 har revansjert seg etter at fjoråret ble den brede amerikanske aksjeindeksens verste år siden finanskriseåret 2008. Fredagens sluttnotering på 4.348,33 betyr drøyt 13 prosent oppgang hittil i 2023, og er ikke langt unna kursmålet Deutsche Bank-sjefstrateg Binky Chadha har satt for året.
Chadha spådde ved inngangen til året at S&P 500 slutter på 4.500 i 2023, noe som ifølge Marketwatch gjør ham til den mest optimistiske strategen på Wall Street.
Strategen ser ifølge nettstedet ingen grunn til å endre sitt syn.
– I så fall må jeg se tegn til risikoaversjon blant selskapene, at de trekker seg tilbake og går ned i bunkeren. Mer risikoaverse selskaper betyr at de kutter i arbeidskapitalen, bygger opp kontanter og bremser investeringene. Men enn så lenge ser jeg ikke til noe av dette, sier han.
Mer enn tech
Kun en håndfull teknologiselskaper står bak årets S&P 500-oppgang, men strategen som nå har tatt teknologi ned fra overvekt tror nå flere sektorer vil melde seg på og anbefaler sykliske konsumaksjer.
– Risk/reward i syklisk konsum er asymmetrisk fordi så mye er priset inn på nedsiden. Alle i markedet har ventet så lenge på resesjonen, og prisingen av noen aksjer peker mot mer enn en gjennomsnittlig resesjon, sier han til Marketwatch.
– Samtidig bør du være undervekt i defensive aksjer, fordi rentene forblir høye og det er her alle har gjemt seg, fortsetter strategen.
Myk landing?
Khadra vil heller ikke være «long» i finansaksjer.
– Hendelsene i mars har malt over finansaksjer med bred pensel. De fleste store selskapene i sektoren vil egentlig tjene på det som skjedde i mars, men markedet har lagt en risikopremie på dem, sier han.
Deutsche Bank-strategen utelukker overfor nettstedet ikke at hans S&P 500-prognose ved årsskiftet kan høynes ytterligere fra dagens 4.500.
– I så fall må utsiktene for økonomien og veksten bli bedre. En eventuell myk landing – som for å være tydelig ikke er Deutsche Banks syn – vil ikke være en fryktelig ting og kan gi oppside i markedene, sier Khadra.