<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsatt bull

Deutsche Bank-sjefstrateg Binky Chadha har truffet godt hittil i 2023. Nå anbefaler han sykliske konsumaksjer.

Publisert 26. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 330 ord
STÅR PÅ SITT: Deutsche Bank-strateg Binky Chadha. Foto: Bloomberg

S&P 500 har revansjert seg etter at fjoråret ble den brede amerikanske aksjeindeksens verste år siden finanskriseåret 2008. Fredagens sluttnotering på 4.348,33 betyr drøyt 13 prosent oppgang hittil i 2023, og er ikke langt unna kursmålet Deutsche Bank-sjefstrateg Binky Chadha har satt for året.

Chadha spådde ved inngangen til året at S&P 500 slutter på 4.500 i 2023, noe som ifølge Marketwatch gjør ham til den mest optimistiske strategen på Wall Street.

Strategen ser ifølge nettstedet ingen grunn til å endre sitt syn.

– I så fall må jeg se tegn til risikoaversjon blant selskapene, at de trekker seg tilbake og går ned i bunkeren. Mer risikoaverse selskaper betyr at de kutter i arbeidskapitalen, bygger opp kontanter og bremser investeringene. Men enn så lenge ser jeg ikke til noe av dette, sier han.

Mer enn tech

Kun en håndfull teknologiselskaper står bak årets S&P 500-oppgang, men strategen som nå har tatt teknologi ned fra overvekt tror nå flere sektorer vil melde seg på og anbefaler sykliske konsumaksjer.

– Risk/reward i syklisk konsum er asymmetrisk fordi så mye er priset inn på nedsiden. Alle i markedet har ventet så lenge på resesjonen, og prisingen av noen aksjer peker mot mer enn en gjennomsnittlig resesjon, sier han til Marketwatch.

– Samtidig bør du være undervekt i defensive aksjer, fordi rentene forblir høye og det er her alle har gjemt seg, fortsetter strategen.

Myk landing?

Khadra vil heller ikke være «long» i finansaksjer.

– Hendelsene i mars har malt over finansaksjer med bred pensel. De fleste store selskapene i sektoren vil egentlig tjene på det som skjedde i mars, men markedet har lagt en risikopremie på dem, sier han.

Deutsche Bank-strategen utelukker overfor nettstedet ikke at hans S&P 500-prognose ved årsskiftet kan høynes ytterligere fra dagens 4.500. 

– I så fall må utsiktene for økonomien og veksten bli bedre. En eventuell myk landing – som for å være tydelig ikke er Deutsche Banks syn – vil ikke være en fryktelig ting og kan gi oppside i markedene, sier Khadra.