<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positive overraskelser på rekke og rad

Gode nyheter løftet H&M, Micron Technologies og Renaults aksjekurs torsdag. Også USAs BNP-vekst og ukentlige arbeidsledighetstall overrasket positivt.

Publisert 29. juni 2023 kl. 17.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
MED KJEMPEOPPGANG: H&M tjente langt mer enn ventet i kvartalet som ble avsluttet 31. mai. Foto: Bloomberg

H&M-aksjonærene kunne torsdag glede seg over en kursoppgang på godt over 19 prosent. Motekjeden tjente langt mer enn ventet i kvartalet som ble avsluttet 31. mai. Toppsjef Helena Helmersson viste til at sommerkolleksjonen er blitt godt mottatt, delvis grunnet høyere temperaturer i Nord-Europa. Den hyggelige salgstrenden har fortsatt i juni, og samtidig begynner kostnadskutt å bedre bunnlinjen. På den negative siden var både marginene og driftsresultatet lavere enn for ett år siden, som følge av dyrere råmaterialer og transport.

Renault-kursen steg med 6 prosent. Bilprodusenten meldte om høy etterspørsel etter to nye modeller, Austral og Dacia Jogger, og oppjussterte årets målsatte driftsmargin fra «minst 6 prosent» til «7-8 prosent». Fri kontantstrøm fra driften ventes nå å bli minst 2,5 milliarder euro, mot tidligere antatt minst 2,0 milliarder euro.

Micron Technology tapte 1,43 dollar per aksje i sitt seneste regnskapskvartal, mens analytikerne hadde spådd 1,61 dollar. Dessuten var inntektene på 3,75 milliarder dollar 100 millioner dollar bedre enn konsensusestimatet. Micron forklarte de uventet sterke tallene med stigende halvlederpriser, idet behovet for minnebrikker øker, kundenes lagre krymper og rivaler produserer mindre. Ved firetiden var aksjen likevel ned med nesten 5 prosent.

For øvrig viste Feds årlige «stresstest» at alle de 23 største bankene bør kunne klare seg greit gjennom en alvorlig økonomisk nedtur. Utlånstapene ble estimert fra 1,3 prosent til 14,7 prosent, avhengig av hvilken långiver det var snakk om. Capital One, som hovedsakelig fokuserer på kredittkort, ligger an til å oppleve de største misligholdene. Rapporten bidro til at JPMorgan Chase, Wells Fargo og US Bancorp ved firetiden torsdag var opp med 2-3 prosent.

I tillegg ble USAs BNP-vekst i første kvartal revidert opp fra 1,3 prosent til 2,0 prosent. Også forrige ukes nye søknader om arbeidsledighetstrygd overrasket positivt. Det viste seg å være 239.000, heller enn konsensusestimatet på 264.000.