<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjener milliarder på børsoppgang

Flere av selskapene Bill Gates er investert i har steget til nye rekordnoteringer som følge av den brede oppgangen på de amerikanske børsene. 

Publisert 5. juli 2023 kl. 14.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
TJENER MILLIARDER: Microsoft gründer Bill Gates tjener enorme summer på årets børsoppgang. Foto: Ludovic Marin

Med S&P 500 opp 16,5 prosent og Nasdaq opp 33 prosent så langt i år kan Microsoft gründer Bill Gates si seg godt fornøyd med en svært god avkastning som følge av flere toppnoteringer blant flere av aksjene han eier, melder Barons

Bill Gates er gjennom investeringsselskapet Cascade Investment største eier i Republic Services (35 prosent), AutoNation (21 prosent), Ecolab (11 prosent) og Deere (7 prosent).

«Alle de fire posisjonene gjenspeiler Cascade sin fundamentale tilnærming til langsiktig verdiinvestering. Det kommer til å vær være opp- og nedturer, men vi forblir positive til utsiktene for disse selskapene, gitt deres underliggende forretningsmodeller og den dokumenterte styrken til ledelsen», sa sjefsinvesteringssjef i Cascade Asset Management, Michael Larson, i en e-postuttalelse.

Gates sin største posisjon blant de fire er avfall- og resirkuleringsselskapet Republic Services hvor han eier 110 millioner aksjer tilsvarende 35 prosent av alle utestående aksjer. Med en oppgang på 19 prosent så langt i år tilsvarer det en avkastning på 2,7 milliarder dollar. 

Blant de fire aksjen er det imidlertid AutoNation og Ecolab som har steget mest. AutoNation steg over 50 prosent første halvår som har gitt Gates med sine nesten 10 millioner aksjer en papirgevinst på 566 millioner dollar. Ecolab har så langt i år steget med 28 prosent som har gitt Gates en papirgevinst på 1,3 milliarder dollar med sine 31 millioner aksjer.