<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente over 50 millioner i 2022

Det er ikke bare på banen det går godt for Haaland-familien. Nå kan Alfie Haaland vise til over 50 millioner i resultat i fjor. 

Publisert 12. juli 2023 kl. 11.33
Oppdatert 12. juli 2023 klokken 14.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
REKORDÅR: Alfie Haaland leverte et meget godt år økonomisk i fjor. FOTO: NTB

2022 var et godt år for Erling Braut Haaland på fotballbanen, også økonomisk tjente han store summer. Da drypper det også over på pappa Alfie Haaland som kan se tilbake på 2022 som er meget lukrativ år.

I årsregnskapet til Alfie kommer det frem at han tjente 52,5 millioner kroner i 2022 som er opp fra 20,1 millioner kroner i 2021. Det gode resultatet skyldes i all hovedsak finansinntekter på 70,9 millioner kroner.

Bor i Sveits

Alfie Haaland flyttet den 5. mai til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt. Ifølge folkeregisteret ble han registrert utvandret til Sveits den 8. mai i år.

I 2021 sto han oppført med en formue på 36,1 millioner kroner og en inntekt på 5,9 millioner kroner.

Erling Braut Haaland (22) har den siste tiden vært en av verdens heteste fotballspillere, og debuterte som en av de best betalte idrettsutøverne i år. Ifølge Forbes har han en inntekt på elleville 52 millioner dollar, som utgjør litt over en halv milliard norske kroner.

Sent i mars ble det klart at Alfie og den tidligere England-proffen Egil Østenstad har etablert et nytt investeringsselskap i Luxemburg, under navnet Pillage 3. Pillage er det engelske uttrykket for plyndring og bygger oppunder Haalands vikingstempel på fotballøya.