<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-trio viser styrke

Flere Røkke-dominerte selskaper stiger på positive kvartalstall, mens Kitron snur markant ned etter å ha lagt frem rekordtall. (Oppdatert 14:05)

Publisert 13. juli 2023 kl. 12.41
Oppdatert 13. juli 2023 klokken 15.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 481 ord

  -   -   -   -   -  

Oslo Børs holder seg flat torsdag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.212,13 poeng, ned 0,3 prosent.

Oppgangen er dermed mild sammenlignet med dagens børsrally i Asia og gårsdagens brede oppgang på Wall Street. De største Europa-børsene er svakt i pluss for dagen. 

Den tyske Dax-indeksen stiger 0,6 prosent, mens den franske Cac 40-indeksen stiger 0,8 prosent.  Futureshandelen på Wall Street peker på oppgang fra start. 

Oljeprisen 

Brent-oljen er siden midnatt opp 0,3 prosent til 80,32 dollar fatet. Den amerikanske skiferoljen (WTI) er opp 0,2 prosent til 75,87 dollar.

Onsdag steg oljeprisen over 80 dollar fatet for første gang siden slutten av april. Både inflasjonstallene og en svekket dollar overskygget dermed den overraskende økningen i amerikanske råoljelagre, som gikk opp med 5,9 millioner fat – den største økningen på fire uker.

Aker BP-rekord

Blant oljetungvekterne merker vi oss Aker BP som stiger 2,8 prosent til 278,90 kroner på dagens høyeste volum etter å ha lagt frem kvartalsrapport som viste ny produksjonsrekord. Resultat før skatt endte på 2,2 milliarder dollar.

– Denne fremragende prestasjonen har ført til at vi øker forventningene våre for hele året 2023, sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik.

– Det er overraskende at Aker BP ikke handles høyere, sier sjefsanalytiker i Nordea Markets Jørgen Bruaset til Finansavisen etter fremleggelsen av det analytikerkorpset kaller en bunnsolid kvartalsrapport.

Vår Energi varsler om forventet nedgang i produksjonstallene og valutatap i millionklassen, i forkant av fremleggelsen av kvartalstallene. Aksjen faller 0,3 prosent til 29,83 kroner.

Oljeselskapet OKEA fikk et resultat før skatt på 391 millioner kroner, noe som sender aksjen opp 2,5 prosent. Equinor faller 0,9 prosent til 305,15 kroner.

Resultatrush 

Resultatsesongen er i full gang og blant de mest omsatte utmerker Aker Solutions seg med en oppgang på 6,3 prosent til 44,16 kroner etter å ha lagt frem sine kvartalstall. Selskapet økte inntektene med nesten 4 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor.

Ellers i Røkke-sfæren faller Aker Horizons marginalt etter at selskapet måtte skrive ned verdiene i andre kvartal.  

 Akastor  faller 2,9 prosent til 11,26 kroner. Selskapet meldte om reduserte tap og økt ordreinngang, men et lite fall i omsetningen

Blant de mest omsatte merker vi oss at PGS faller 3,6 prosent, mens Kongsberg Gruppen faller 3,3 prosent i kjølevannet av gårsdagens kvartalsrapport. 

Kitron snudde først nedgang til oppgang etter å ha lagt frem kvartalstall, men har igjen snudd ned, og handler nå over 11 prosent ned til 37,85 kroner. 

Vinnere og tapere

Øverst på vinnerlisten finner vi Elliptic Laboratories som styrket resultatet betraktelig og økte omsetningen med 245 prosent. Aksjen stiger over 15 prosent til 19,06 kroner. 

Nærmest følger Aker Carbon Capture som stiger 11,7 prosent etter å ha signert en intensjonsavtale med Saudi Aramco for karbonfangst i Saudi-Arabia, med varighet på to år. 

I går skrev vi om HydrogenPro som er tildelt over 15 millioner til forskningsprosjekter og aksjen stiger 7,25 prosent til 21,45 kroner.  

Blant taperne finner vi Harmonychain og Techstep som faller henholdsvis 18,3 prosent og 12,6 prosent.