<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laber reaksjon på positive overraskelser

Delta Air Lines, PepsiCo og ConAgras aksjekurser var tilnærmet uendrede torsdag, selv om selskapene tjente uventet mye i andre kvartal.

  Publisert 13. juli 2023 kl. 16.49
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 295 ord
  INNTEKTENE ER REKORDHØYE: Delta Air Lines melder om enorm interesse for flyreiser. Foto: Bloomberg

  Vi begynner å se ferske regnskap fra noen av verdens største selskaper. PepsiCo meldte om overraskende sterke topp- og bunnlinjetall i andre kvartal, og i tillegg ble guidingen for hele 2023 oppjustert. Blant annet ventes den organiske inntektsveksten nå å bli 10 prosent, heller enn 8 prosent. Paradoksalt sank salgsvolumene for mat- og drikkevarer med henholdsvis 3 og 1 prosent i den seneste perioden, som følge av prisøkninger. PepsiCos aksjekurs var torsdag ettermiddag tilnærmet uendret.

  ConAgra Foods solgte skuffende lite i kvartalet, men slo likevel analytikernes inntjeningsestimat med en hårsbredd. Guidingen for de neste fire kvartalene er 2,70-2,75 dollar per aksje, mens analytikerne hadde sett for seg 2,74 dollar. I likhet med PepsiCo, fortalte matvareprodusenten at prisøkninger har bidratt til å svekke etterspørselen. Ved firetiden var aksjekursen nær uendret.

  Delta Air Lines opplever derimot skyhøy etterspørsel, og både inntektene og inntjeningen i andre kvartal var rekordhøy. Lavere drivstoffutgifter hjalp på lønnsomheten. Også Delta gjorde det bedre enn ventet og oppjusterte sine prognoser for 2023. Ved firetiden var aksjen likevel noe ned.

  I S&P 500-indeksen var Progressive den store taperen. Aksjekursen stupte 10 prosent, etter at forsikringsselskapet bommet på analytikernes topplinjeestimat. Inntjeningen på 62 cent per aksje var 2 cent bedre enn konsensusestimatet.

  For øvrig ble det kjent at det sesongjusterte antallet nye søknader om arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke sank til 237.000. Det samlede antallet mottakere av slik støtte økte samtidig fra 1,718 millioner til 1,729 millioner.

  Det er dessuten flere tegn på et avtagende inflasjonspress i verdens største økonomi. Produsentprisindeksen i juni var bare 0,1 prosent høyere enn ett år tidligere, mot ventet 0,4 prosent. Veksten var dermed den laveste siden august 2020. Utviklingen skyldtes i høy grad billigere råolje og petroleumsprodukter, og en PPI-versjon som ekskluderer matvarer og energi har i samme periode økt med 2,6 prosent.