<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citi tjener rått på renter

Den internasjonale storbanken Citigroup leverte i dag resultat, og leverer bedre enn forventet. 

Publisert 14. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
FORNØYD: Jane Fraser, konsernsjef i Citi. Foto: Bloomberg

Citigroup kunngjorde i dag tallene for andre kvartal. Banken melder at de oppnådde et justert resultat på 1,37 dollar pr aksje i andre kvartal 2023, med en omsetning på 19,4 milliarder dollar. 

Dette er over forventningene da konsensus fra Refinitiv estimerte et resultat på 1,30 dollar pr aksje og en omsetning på 19,27 milliarder dollar. Banken rapporterte dermed bedre tall enn forventet, og dette kan være et positivt signal for selskapet og dets investorer.

Aksjene i Citigroup steg over 1% i førhandelen. Aksjen har steget med 5,4% hittil i år, skriver CNBC.

«I en utfordrende makroøkonomisk situasjon har vi fortsatt å se fordelene ved vår mangfoldige forretningsmodell og sterke balanse,» sa administrerende direktør Jane Fraser i en uttalelse fra selskapet. 

Tjener rått på renter

Citigroup , verdens nest største utsteder av kredittkort, drar nytte av økte utlån fra kunder, selv om et økende antall sliter med å betale, skriver Bloomberg.

Høyere renter og større kredittkortgjeld bidro til en økning på 11% i inntektene fra personlig bankvirksomhet i USA i andre kvartal, kunngjorde den New York-baserte långiveren fredag. Dette dempet virkningen av en økning på 78% i tap knyttet til forbrukerlån.

Bloomberg skriver videre at inntekter fra renter og gebyrer knyttet til håndtering av bedrifters kontanter var positive punkter i en ventet nedgang i Wall Streets forretningsområder, noe som tvang selskapet til å redusere arbeidsstyrken. Bankens utgifter økte med 9% til 13,6 milliarder dollar i kvartalet, drevet av det som ledelsen hadde forutsagt ville være kostnader på flere hundre millioner dollar i sluttvederlag for eliminering av rundt 1 600 stillinger, inkludert investeringsbankfolk og tradere.