<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny storkontrakt for NEL

Mandag børsmelder Nel at de har landet en kontrakt til over 11 millioner euro. 

  Publisert 17. juli 2023 kl. 18.43
  Oppdatert 17. juli 2023 klokken 19.03
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 395 ord
  PENGEGLIS: Håkon Volldal er sjef i Nel. Foto: Eivind Yggeseth

  Nel Hydrogen Electrolyser, et datterselskap av det børsnoterte selskapet Nel, har inngått en kontrakt verdt omtrent 11 millioner euro med Bondalti for 40 MW alkaliske elektrolyserutstyr til første fase av H2 Enable-prosjektet i Estarreja, Portugal. Det fremgår av en børsmelding mandag.

  –Vi opplever fortsatt god fremdrift for våre elektrolysører, og vi er glade for å samarbeide med et selskap av høy kvalitet som Bondalti, en spennende kunde som er forpliktet til avkarbonisering, sier Nel's administrerende direktør, Håkon Volldal, i børsmeldingen. 

  Bondalti er det største selskapet i den portugisiske kjemiske industrien. Elektrolysør-anlegget, som er planlagt å starte produksjonen i begynnelsen av 2026, vil injisere grønn hydrogen i naturgassnettet, forsyne langtransport og dekke Bondaltis eget hydrogenbehov for kjemiske prosesser.

  Tidligere i juni meldte også datterselskapet av Nel at de hadde fått en kontrakt for over 100 millioner kroner. Kontrakten innebar at de skal levere hydrogen til lokal industri og transport i Port-La-Nouvelle, Frankrike.

  Sårt tiltrengt kontrakt

  29.juli annonserte Nel en rekordbestilling av 16 hydrogenfyllestasjoner, på en totalverdi av 23 millioner dollar, eller omtrent 258 millioner kroner. Konsernsjef Håkon Volldal kalte avtalen en gamechanger for selskapet, noe analytiker Eivind Garvik i Carnegie stiller seg bak:

  – Dette er en betydningsfull kontrakt for Nel, og kan gi økt læring og sårt tiltrengt volum for en divisjon som har hatt ganske mange problemer de siste årene, sier han.

  Investorer kan imidlertid ikke forvente byks i aksjekursen, ifølge analytiker Gard Aarvik i Pareto.

  – Kontrakten i seg selv har ikke veldig stor påvirkning på aksjekursen, da det ble annonsert allerede i desember at et amerikansk selskap hadde reservert kapasitet hos Nel. Sånn sett er dette en kontrakt markedet visste om, det som er positivt er at den var litt større enn tidligere antatt.

  – Det som har størst betydning er at avtalen viser at det er sterk interesse for større investeringer i hydrogen og hydrogeninfrastruktur.

  Nel er ikke Paretos favoritt 

  HydrogenPro er Paretos foretrukne bet innenfor hydrogensektoren. Aarvik mener selskapet handles til en stor rabatt sammenlignet med liknende selskaper og står ovenfor sterk vekst.

  – HydrogenPro har den største stacken på markedet og har også vist i tester at de kan øke effektiviteten på sin elektrolysør med 14 prosent sammenlignet med konvensjonell teknologi gjennom oppgraderinger av elektrodene, har Aarvik sagt. 

  Aarvik har tidligere bydd på kalkulatorlek, og trukket frem at dersom HydrogenPro handlet på samme implisitte WACC (avkastningskrav) som NEL, ville aksjekursen vært 205 kroner. Nå handles aksjen til rundt 20 kroner på Oslo Børs.