<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt jafs i ny emisjon

Investor Ketil Skorstad har brukt nok en emisjon til å kjøpe seg opp i batteriselskapet Ensurge Micropower.

Publisert 18. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 370 ord
BENYTTET ANLEDNINGEN: Investor Ketil Skorstad har igjen kjøpt seg opp i batteriselskapet Ensurge Micropower. Foto: Ivan Kverme

 

Skorstad har, gjennom sitt heleide Tigerstaden, benyttet anledningen og kjøpt 63.473.256 aksjer i Ensurge Micropower-emisjonen, noe som resulterer i en eierandel på 5,17 prosent etter handelen, kom det frem i en børsmelding. Dermed har Skorstad gått fra null til igjen å bli en av de største eierne i selskapet.

Den nye emisjonen skulle hente 48,4 millioner kroner. Emisjonskursen var satt til 0,10 kroner pr. aksje, det samme som ved forrige emisjon. Dermed kjøpte investoren aksjer for over 6 millioner kroner.

Skorstad har vært mye inn og ut av mikrobatteriprodusenten og brukt emisjoner flittig til å kjøpe seg opp.

Kjøpte 90 millioner i mars

I mars kom det en flaggemelding som viste at Ketil Skorstad kjøpte seg opp i Ensurge Micropower etter noen dager på sidelinjen.

Han kjøpte 90 millioner aksjer og tok 20 prosent av en emisjon i mars. Senere har han jevnt og trutt solgt seg ned, før han var helt ute i starten av juli. Så gjorde han comeback da den nye emisjonen i juni var iverksatt.

Over Skorstad på listen finner vi Edvin Austbø gjennom sitt investeringsselskap Alden. Austbø er tredje største eier med 80 millioner aksjer tilsvarende en eierandel på 6,48 prosent etter emisjonen. Ifølge aksjonærtjenesten Holdings har Austbø kjøpt over 9 millioner aksjer på emisjonsdatoen 16. juni.

Selger shipping, kjøper teknologi

Ifølge Holdings har Skorstad solgt seg ned i Klaveness Combination Carriers, Höegh Autoliners og Akastor. I Höegh Autoliners har investoren solgt aksjer for rett over 23 millioner kroner siden juni, og sitter nå på 350.000 aksjer i selskapet, tilsvarende 20 millioner kroner etter dagens kurs.

På den andre siden har han kjøpt seg opp i teknologiselskapene Link Mobility og Techstep. I Techstep kjøpte kjendisinvestoren 225.000 aksjer, og økte totalbeholdningen sin til 975.000 aksjer, tilsvarende 12,7 millioner kroner etter dagens kurs.

Skorstad sine største enkeltposisjoner er River Tech, svenske Arcario og norske Endúr.

Hentet penger

Ensurge Micropower hentet 48,4 millioner kroner gjennom en rettet emisjon 15 juni.

Kapitalen fra den rettede emisjonen skal benyttes til å finansiere selskapets drift de neste 3 til 6 månedene. I slutten av april kommuniserte Ensurge Micropower at de nå produserer pålitelige litium solid-state mikrobatterier med høy ytelse og forbedret produksjonsflyt, og at de vil være klare til volumproduksjon av solid-state mikrobatteriprodukter i andre halvdel av inneværende år.