<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blystad hamstrer aksjer i «nye» DOF

Investor Arne Blystad fortsetter å laste opp i DOF-aksjen, som har steget nesten 40 prosent siden noteringen. 

Publisert 19. juli 2023 kl. 14.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 352 ord
LASTER OPP: Arne Blystad fortsetter å hamstre aksjer i "nye" Dof.  Foto: Iván Kverme

 

Siden slutten av juni har Arne Blystad kjøpt aksjer for over 12 millioner kroner i offshoreselskapet DOF gjennom Songa Capital, ifølge aksjonærdata fra Holdings. Med dette sitter Blystad på aksjer for over 46 millioner kroner, og DOF Group er dermed den 6. største eierposten til investoren. 

Offshoreselskapet var nylig gjennom en restrukturering hvor gjeld for over 6 milliarder ble konvertert til egenkapital. Kreditorene tok dermed kontroll over hele eierskapet og selskapet gikk på børs med en prising på 28 kroner pr. aksje. Onsdag handles aksjen i overkant av 38 kroner som tilsvarer en kursoppgang på rundt 38 prosent siden noteringen. 

Fredriksen inntog 

I forbindelse med børsnoteringen ble det gjort en mindre emisjon på rundt 14 millioner nye aksjer. John Fredriksens selskap Geveran Trading tok godt over halvparten, og står nå oppført med litt over 8,9 millioner aksjer. Andre kjente navn som Morten Astrup, Møgster-familien og Frederik W. Mohn er også inne på eiersiden. 

Styret håver inn

Mens DOF-emisjonen ble gjort til 28 kroner, fikk styremedlemmene og konsernledelsen mulighet til å tegne totalt 2,57 millioner nye aksjer til en tegningskurs på 23 kroner. Med dagens kurs tilsvarer det en avkastning på nærmere 70 prosent.  

Både styreleder Svein Harald Øygard og konsernsjef Mons Aase ble tildelt 684.783 aksjer noe som gjør at begge har en papirgevinst på over 10 millioner. 

I forbindelse med børsnoteringen i juni snakket Finansavisen med styrelederen som blant annet adresserte gjelden til det restrukturerte selskapet;

«Det blir en betydelig kontantstrømgenerering i selskapet, som i første omgang skal brukes til å betale ned gjelden, men som etter hvert kan føre til utbytte for aksjonærene.»

Satser på flere aksjer

Aksjonærlistene viser også at Blystad har kjøpt en million aksjer i flyselskapet Norse Atlantic til en kurs på 21 kroner i juni. Med onsdagen kurs har eierposten en verdi på nesten 25 millioner kroner.

Den største posisjonen til Blystad er for øvrig MPC Container Ships med en verdi på rundt 375 millioner kroner. Siem Offshore følger så med en verdi på i overkant av 291 millioner kroner. Hafnia og Okeanis er også blant de største posisjonene med henholdsvis verdier på 175 millioner kroner og 70 millioner kroner.