<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Robert Næss reddet av sin egen smartklokke

Da Nordeas investeringsdirektør Robert Næss falt utendørs, oppfattet smartklokken hans hva som hadde skjedd og fikk satt ham i kontakt med nødetatene. Næss mener klokken reddet hans liv.

Publisert 10:52 23. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
HELL I UHELL: Når ulykken først inntraff, fikk Robert Næss raskt hjelp takket være en smartklokke han hadde på håndleddet. Den fikk han kontaktet nødetatene med. Foto: Eivind Yggeseth

Det var under en løpetur i Bergen nylig at Næss falt og skadet seg stygt. 

Den kjente investeringsdirektøren landet med brystkassen på en murkant. Resultatet var flere ribbeinsbrudd, skrubbsår i ansiktet og en ødelagt lunge, skriver VG.

Lungekollaps kan få svært alvorlige følger, og kan blant annet påvirke hjertet.

Liggende på bakken med store pusteproblemer og sterke smerter, var Næss ute av stand til å fiske frem mobilen sin for å ringe etter hjelp. Ingen forbipasserende fant ham heller.

Men til alt hell hadde han en smartklokke på håndleddet, som var koblet til både telefonen og trådløse øreplugger. Klokken kan oppfatte om brukeren utsettes for en plutselig kraftig ytre påkjennelse, slik som et fall. Det gjorde den, og Næss fikk trykket på en knapp på klokken, som deretter ringte opp nødetatene. 

Selv er ikke den kjente investeringsdirektøren i tvil:

– Klokken reddet livet mitt. Jeg hadde ikke sjans til å bevege meg, det var kritisk, sier Næss til VG.

Kort tid etter samtalen med nødetatene var en ambulanse på vei, og fikk brakt den uheldige bankmannen til Haukeland sykehus.