<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities satser på olje og gass – anbefaler 9 aksjer

Etter en god måned foretar Pareto Securities endringer i modellporteføljen. Meglerhuset dobler eksponeringen mot olje og gass. 

Publisert 1. aug. 2023 kl. 09.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 318 ord
ØKER I OLJE OG GASS: Pareto dobler eksponeringen mot energi-sektoren. Avbildet er analytiker Tom Erik Kristiansen. Foto: Ivan Kverme

I løpet av juli steg modellporteføljen til Pareto Securities 5,7 prosent mot hovedindeksen på Oslo Børs som steg 2,5 prosent. Det betyr at porteføljen er opp 13,7 prosent hittil i år, samtidig som Oslo Børs kan vise til en oppgang på 4,7 prosent.

Best gikk det med Schibsted som gikk opp 15,3 prosent etter at selskapet la frem en sterk kvartalsrapport. Det var også en god måned for Aker BP som la på seg 14,8 prosent etterfulgt av Frontline som klatret 9,3 prosent.

Kun to av aksjene i porteføljen falt i verdi i løpet av den siste måneden. Det var Gjensidige og Boneheur som henholdsvis falt 6,8 prosent og 1,9 prosent. 

Flere endringer

Pareto kvitter seg med Schibsted og Subsea 7 til fordel for Adevinta og Vår Energi. Årsaken til det er at analytikerne ønsker å rendyrke TMT-eksponeringen.

Samtidig får Aker BP, Bonheur, Frontline, Gjensidige, Hafnia, Orkla og Yara fornyet tillit.

Dobler innen olje og gass

Innen olje og gass beholder energianalytiker Tom Erik Kristiansen Aker BP, i tillegg til å ta inn Vår Energi etter selskapets Q2-tall.

– Momentet for energiaksjer er i bedring etter en svak avslutning før sommeren. Vår Energi er lavt priset og tilbyr et høyt utbytte som vi mener er opprettholdbart over tid. I tillegg får man eksponering mot 50 prosent produksjonsvekst de neste to årene. Vi ser derfor betydelig oppside, og med 30 prosent gasseksponering er også selskapet godt posisjonert for den kommende vinteren i Europa, sier Kristiansen.

Sterk måned for tankshipping

Shippinganalytiker og analysesjef Eirik Haavaldsen beholder både Frontline og Hafnia før Q2-tall i august. Begge tankaksjene steg i løpet av juli etter produkttankratene løftet seg til de høyeste nivåene siden tidlig mai.

– Å se ratene styrke seg så mye i en sesongmessig svak tid øker troen inn mot vintersesongen, og med lave lagre tror vi aktiviteten vil ta seg opp. Inn mot Q2-rapporteringen beholder vi begge tankfavorittene våre i porteføljen for august, sier Haavaldsen.