<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs: Energiaksje stiger tosifret etter USA-handel

Oslo Børs har snudd tirsdag ettermiddag, etter å ha ligget på minussiden gjennom dagen. Energiaksje fyker til værs på ny avtale.

  Publisert 1. aug. 2023 kl. 12.23
  Oppdatert 1. aug. 2023 klokken 15.34
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 587 ord
  PÅ VEI NED: Oslo Børs. Foto: Dreamstime

                                                                   

  Oslo Børs går mot oppgang tirsdag ettermiddag. Hovedindeksen er i 14.10-tiden opp mindre enn 0,1 prosent.

  Oljeprisene synker derimot. Brent-oljen er ned 0,3 prosent til 85,27 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er ned 0,3 prosent til 81,57 dollar fatet. Ved børsslutt mandag ble Brent-oljen handlet rundt 85,50 dollar fatet.

  Equinor er imidlertid opp 0,8 prosent, og Vår Energi er opp 0,4 prosent, mens Aker BP faller 1,0 prosent.

  Frontline er nest mest omsatte aksje med en oppgang på 1,4 prosent til rundt 172 kroner. John Fredriksens tankrederi steg 5,9 prosent mandag, og er nå opp nær 50 prosent så langt i 2023. Kepler Cheuvreux opprettholder tirsdag en kjøpsanbefaling, mens kursmålet økes fra 267 til 271 kroner. Meglerhuset ser dermed en oppside på 100 kronerHafnia, en annen større tankaksje, er ned 0,4 prosent.

  Seismikkduoen PGS og TGS er opp 1,1 prosent og 3,8 prosent.

  Borr Drilling er opp 2,3 prosent til rundt 88,35 kroner. Riggselskapet med Tor Olav Trøim som en sentral eier, meldte sent mandag om nye kontrakter til 740 millioner kroner, og er nå opp nær 70 prosent på Oslo Børs så langt i år.

  Ellers i omsetningstoppen er Schibsteds A- og B-aksjer ned 3,5 og 3,0 prosent. Pareto har nå tatt Schibsted ut av sin månedsportefølje . Selskapet inngår imidlertid blant Arctic-forvalter Kay-Erik Mamre-Johansens anbefalinger.

  DNB og MPC Container Ships faller rundt en prosent eller mindre.

  Aker Solutions er ned rundt 0,4 prosent, mens DOF Group er opp rundt 2 prosent. Et kobbel av meglerhus mener DOF-aksjen skal stige til himmels. – Selskapet er attraktivt priset mot sammenlignbare selskaper, sier Pareto-analytiker Jørgen Opheim.

  Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen har siden toppen i april falt fra 346 til 253 kroner. Kepler Cheuvreux gjentar nå en kjøpsanbefaling og oppjusterer kursmålet fra 416 til 425 kroner. Alle ti analytikerne som dekker aksjen sier kjøp, og aksjen er tirsdag opp 2,4 prosent.

  Tirsdagens vinneraksje så langt er Black Sea Property, som er opp rundt 10 prosent, uten at det er kommet noen nyheter rundt selskapet. Aksjen er imidlertid ned 30 prosent så langt i år.

  Den svakeste aksjen tirsdag ettermiddag, er Ocean GeoLoop, som er ned 11 prosent. Heller ikke her er det kommet noen selskapsspesifikke nyheter.

  Norsk Solar har derimot kommet med meldinger tirsdag, om at selskapet har fått et lån på 20 millioner kroner fra Innovasjon Norge og at Christine Mork er ansatt som ny finansdirektør. Aksjen er ned 1,3 prosent.

  Alternus Energy Group har meldt om kjøpet av et solenergiprosjekt på 32 MWp i Tennessee i USA, kjent som «Dancing Horse». Her ventes driften å starte i første kvartal 2025, og produksjonen ventes å generere årlige inntekter på rundt 2,3 millioner dollar. Selskapet opplyser at det allerede er inngått 30-årige kraftkjøpsavtaler med to regionale kraftaktører, og at prosjektet ventes å gi stabile og forutsigbare inntekter i tiår. Aksjen reagerer opp 12,9 prosent etter børsmeldingen.

  Vow har sikret 620 millioner kroner i finansiering hos DNB, som skal brukes til refinansiering av eksisterende lån og støtte selskapets vekstplaner. Pakken består av et terminlån på 380 millioner, kassekreditt på 160 millioner samt 80 millioner til handelsfinansiering. Aksjen er tirsdag opp 2,2 prosent.

  BW Offshore har meldt om en ny korttidskontrakt for det flytende produksjons- og lagringsskipet «Abo FPSO» med et Eni-datterselskap i Nigeria. Aksjen er opp rundt 3,2 prosent.

  Investor Harald Espedal mener forøvrig at en fornyelse av flere kontrakter for 2024 og 2025 ikke gjenspeiler dagens aksjeverdi, og ser oppside i BW Offshore-aksjen.