<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tankaksjer trekker opp på vinglete børs

Frontline utmerker seg på ny blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs torsdag.

  Publisert 3. aug. 2023 kl. 12.52
  Oppdatert 3. aug. 2023 klokken 14.53
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 716 ord
  SNUR OPP: Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

                                                                           

  Oslo Børs vingler mellom små opp- og nedturer torsdag ettermiddag. I 15-tiden veksler hovedindeksen mellom opp- og nedturer på rundt 0,1 prosent. Onsdag ble det et fall på 1,1 prosent.

  Samtidig har oljeprisene snudd utviklingen fra tidligere på dagen. Brent-oljen er opp 0,3 prosent til 83,42 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 79,80 dollar fatet. Ved børsslutt onsdag ble Brent-oljen handlet rundt 84,30 dollar pr. fat.

  Equinor er opp 0,6 prosent, Vår Energi er ned 0,2 prosent, mens Aker BP er ned 0,1 prosent.

  DNO faller 0,9 prosent. Ifølge analytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets kan DNO ha tapt rundt 200 millioner dollar siden eksporten fra Irak til Tyrkia ble stanset i mars. Onsdag falt DNO-aksjen 3,7 prosent.

  Dessuten er Panoro Energy ned rundt 1 prosent. Selskapet har senket produksjonsguidingen for i år fra 9.500–11.500 fat pr. dag til 9.500–10.500 pr. dag som følge av utsettelsen av oppstart av første olje og gassløftkompresjon i Gabon.

  Fin fart i tank

  Frontline har gjenopptatt oppgangen etter en liten nedtur onsdag. Torsdag er John Fredriksens tankaksje opp 4,6 prosent, og utvider årets oppgang til nær 50 prosent. Kepler Cheuvreux har denne uken opprettholdt en kjøpsanbefaling og løftet kursmålet fra 267 til 271 kroner. Samtidig er tankaksjene Hafnia og Okeanis Eco Tankers opp 4,1 og 3,3 prosent.

  Ellers i omsetningstoppen er Tomra opp 2,0 prosent, PGS opp 1,4 prosent, Telenor ned 0,9 prosent og Nordic Semiconductor ned 2,1 prosent.

  Nye anbefalinger

  Hexagon Composites faller 5,6 prosent til rundt 29 kroner. SpareBank 1 Markets og DNB Markets har begge droppet kjøpsanbefalingene sine for aksjen. SB1M har nå en «nøytral»-anbefaling for aksjen, mens DNB sier «hold». Der SB1M også senker kursmålet fra 33 til 30 kroner, går DNB imidlertid fra 30 til 31.

  Arctic Securities er ute med en ny rapport om sjømatsektoren, der Lerøy Seafood oppgraderes fra hold til kjøp, mens kursmålet senkes fra 58 til 52 kroner. SalMars kjøpsanbefaling gjentas, mens kursmålet løftes fra 525 til 540 kroner. Mowi fremheves som toppvalget av Arctic, med en kjøpsanbefaling, men kursmålet senkes fra 230 til 225 kroner. I tillegg er Bakkafrost-kursmålet nedjustert fra 800 til 700 kroner, mens anbefalingen er «kjøp».

  Lerøy-aksjen stiger 1,3 prosent, SalMar faller 0,3 prosent, Mowi stiger 0,2 prosent, og Bakkafrost faller 0,3 prosent.

  Kontrakter og oppkjøp

  Aker Solutions er tildelt en kontrakt av Azule Energi for levering av kontrollkabler til Ndungu-prosjektet i Angola. Oljeserviceselskapet karakteriserer kontrakten som «sizeable», som for selskapet innebærer en kontraktsverdi mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner. Aksjen er opp 0,5 prosent torsdag.

  Ultimovacs er opp 1,9 prosent etter torsdagens melding om at rekrutteringen av 75 pasienter til FOCUS fase 2-studien er fullført. I studien testes selskapets UV1-vaksine på pasienter med kreft i hode og hals.

  Inin Group har inngått en endelig avtale om å kjøpe opp TW Gruppen, som opererer innen håndtering, resirkulering og transport av masse, og som venter inntekter på nær 200 millioner kroner og et driftsresultat på rundt 20 millioner i år. Inin kjøper 70 prosent nå, og har opsjon på å kjøpe resten. Inin gjør opp med egne aksjer til 16 millioner kroner og 8 millioner kontant nå, pluss ytterligere 4 millioner kontant i oktober. Inin-aksjen er opp 2,7 prosent.

  Golden Energy Offshore Services har meldt om en ny kontraktsforlengelse med Repsol Norge for plattformforsyningsskipet (PSV) «Energy Swan». Kontrakten er nå forlenget med to måneder, til 1. november. Golden Energy Offshore Services har også opplyst om en inntjening på rundt 19.162 dollar pr. dag og en flåteutnyttelse på 99 prosent i juli, og at markedet fortsetter å forbedres i flere regioner. GEOS-aksjen er opp 8,9 prosent.

  Aksjeeiere i Scana som representerer minst 5 prosent av aksjekapitalen i selskapet, har sendt krav om at styret skal innkalle til ekstraordinær generalforsamling for valg av styre og valgkomité. Å vedta en incentivordning til styreleder vil også stå på agendaen. Aksjen er opp 0,5 prosent torsdag ettermiddag.

  Norwegian-aksjen er lite endret, dagen før selskapet kommer med trafikktallene for juli.  «Vi venter at yield for årets juli vil komme inn på 0,80 kroner, ned 7,2 prosent i forhold til samme måned i fjor. Videre venter vi en implisitt EBITDA på 1.463 millioner kroner for måneden», heter det fra DNB Markets en morgenrapport torsdag.