<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tøff torsdag for internasjonale investorer

Nedgraderingen av USA tynger børsene, samtidig som skuffende kvartalsrapporter senker Infineon Technologies, Expedia, Warner Brothers, ConocoPhillips og andre aksjer.

Publisert 3. aug. 2023 kl. 16.33
Oppdatert 7. aug. 2023 klokken 13.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
FIASKO: Filmer som "The Flash" bidro til at Warner Brothers Discovery skuffet stort i andre kvartal.  Foto: Dreamstime

De internasjonale børsindeksene var generelt ned torsdag ettermiddag, etter at Fitch' nedgradering av USA dempet optimismen i markedet. I vår del av verden stupte Infineon Technologies-kursen med 10 prosent, etter at halvlederprodusenten slo analytikernes inntektsestimat med en knapp margin. Ledelsen i Tyskland tror at salget vil stå på stedet hvil i den inneværende perioden, samt at marginen vil krympe fra 26 til 25 prosent. Finansdirektøren fortalte om svekket etterspørsel og høyere kostnader.

Anheuser-Busch InBev, verdens største bryggeri, klarte ikke en gang å innfri forventningene til salget i andre kvartal. Konsensusestimatet lå på 15,54 milliarder dollar, mens fasiten ble 400 millioner dollar mindre. Problemet var elendig salg av Bud Light i USA, som følge av en feilslått markedsføringskampanje som fokuserte på transvestitten Dylan Mulvaney. Anheuser-Busch tjente likevel 9 prosent mer enn ventet, og aksjekursen var ved firetiden torsdag opp med nesten 2 prosent.

Warner Bros. Discovery bommet derimot på både topp- og bunnlinjeestimatet, og børsverdien sank med 2 prosent. Strømmetjenesten tapte 2 millioner abonnenter fra første til andre kvartal, og justert for valutaendringer sank inntektene med 4 prosent på et år. Fallet var dobbelt så stort for studiovirksomheten, grunnet filmfiaskoer som The Flash. 

Et fjerde selskap, Expedia, tjente overraskende mye, tross noe skuffende inntekter. Aksjekursen stupte likevel 14 prosent. Det nettbaserte reisebyrået meldte om en 7 prosent årlig økning i antallet hotellbestillinger, mens omsetningen økte med 6 prosent. Begge var rekordhøye for et andre kvartal, og både marginene og inntjeningen vokste. Reiselivsaksjer har imidlertid vært i vinden i år, og på forhånd var investorene og analytikernes forventninger skyhøye.

ConocoPhillips ble rammet av lavere oljepriser, og både topp- og bunnlinjen ble langt lavere enn konsensusestimatet. Inntektene stupte fra 5,1 milliarder dollar i andre kvartal 2022 til bare 2,2 milliarder dollar i årets periode, tross rekordhøy produksjon. Kursfallet ble rundt 1 prosent.