<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i rødt – batteriselskap stiger over 30 prosent

Statt Torsk faller kraftig etter varsel om strategisk gjennomgang, mens Ensurge stiger over 30 prosent.

Publisert 09:02 7. aug. 2023
Oppdatert 12:41 7. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 477 ord
Foto: Thomas Bjørnflaten

  - STATT -   -   -  

Oslo Børs åpnet nokså flatt på ukens første handelsdag, men har siden snudd ned. Klokken 11.25 står hovedindeksen i 1.235,74, ned 0,6 prosent.

Stuper på varsel

Styret i Statt Torsk har bestemt å starte en strategisk gjennomgang for å «utforske muligheter for å optimalisere aksjonærverdien og sikre finansiering», opplyser oppdrettsselskapet mandag.

Pareto Securities og Sparebank 1 Markets er rådgivere, og vil sammen med selskapet utforske flere alternativer, «inkludert finansiering, strukturelle endringer, muligheter for forretningsutvikling eller kombinasjoner av disse, samt generell finansiering av kortsiktig arbeidskapital».

Statt Torsk-sjef Gustave Brun-Lie sier til E24 at en emisjon er det mest sannsynlige, og at de håper å hente 40-50 millioner kroner. 

Siden nyttår er aksjen ned over 70 prosent. Mandag faller Statt Torsk tunge 12,8 prosent til 0,41 kroner aksjen.

Batteriselskap ruser

Batteriselskapet Ensurge har fikk innvilget sin første amerikanske patent fredag, noe som sendte aksjen opp 12 prosent. Mandag stiger den ytterligere 34,6 prosent til 19 øre. Det siste året er fallet imidlertid på 94 prosent.

SAS kom med trafikktallene for juli klokken 11, som viser at vel 2,4 millioner fløy med dem i løpet av måneden. Økningen er på 82 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, som ble sterkt påvirket av pilotstreiken. SAS-aksjen stiger 3,6 prosent til 38 øre på nyheten.

Opprettelsen av et Subsea-joint venture mellom Aker Solutions, Schlumberger og Subsea 7 har fått grønt lys etter at nødvendige konkurransemyndigheter endelig har gitt grønt lys. Det opplyste partene fredag.

Aker Solutions stiger 0,7 prosent, mens Subsea 7 er opp 0,3 prosent.

Ellers blant de mest omsatte aksjene stiger PGS 1,2 prosent, mens Yara er opp 1,1 prosent.

Venter reaksjon for tankaksjene

«Tankaksjene forventes å være i fokus i dag på grunn av et droneangrep på et russisk tankskip i løpet av helgen», sier analytiker Roger Berntsen i Nordnet.

Fredag kveld traff en ukrainsk sjødrone et russisk-flagget oljetankskip i nærheten av Kertsjbroen på Krim-halvøyen. Skipet leverer olje til russiske styrker i Syria, ifølge TDN Direkt.

Angrepene kan true Russlands råvareeksport via Svartehavet, en rute som står for 15-20 prosent av oljen som Opec+-produsenten selger daglig på globale markeder, samt det meste av nasjonens korn, påpeker Bloomberg News.

Tidligere fredag traff en sjødrone et landingsskip fra Svartehavsflåten i nærheten av byen Novorossijsk.  Ifølge NTB har Russland lovet gjengjeldelse som følge av angrepene.

Slik går det med tankaksjene mandag:

  • Frontline  
  • Hafnia  
  • Okeanis Eco Tankers  
  • Stolt-Nielsen  

Oljeprisen styrkes

Oljeprisene stiger på lagertrekk i USA, Saudi Arabias forlengede produksjonskutt og helgens ukrainske droneangrep på et russisk tankskip.

Brent-oljen er siden midnatt ned 0,2 prosent til 86,11 dollar fatet. Det er likevel opp fra nivåene ved stengetid på Oslo Børs fredag, da nordsjøoljen ble handlet for 85,18 dollar pr. fat. WTI-oljen er ned 0,1 prosent til 82,72 dollar fatet.

Equinor faller 0,4 prosent til 315,60 kroner aksjen, mens Aker BP svekkes 0,2 prosent til 279,40 kroner. Vår Energi er opp 1 prosent til 30,02 kroner.