<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNO nærmer seg samarbeid med OKEA

DNO har inngått avtale om et hurtigutviklingskonsept for Brasse olje- og gassfunnet sammen med OKEA.  

Publisert 9. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
INNGÅR SAMARBEID: DNO og OKEA inngår samarbeid. Her Bjørn Dale Managing Director i DNO. Foto: Iván Kverme

  -  

DNO har inngått avtale om et hurtigutviklingskonsept for Brasse olje- og gassfunnet i lisens PL740, der det skal gjøres detaljerte designstudier for å knytte funnet til Brage-feltet. En endelig investeringsbeslutning ventes tidlig neste år, melder DNO onsdag morgen. 

Prosjektet ble gjenopptatt tidlig i 2023 av DNO og OKEA. Selskapene har initiert gjennomgang av en forenklet tilknytning til Brage-plattformen som har vært i drift siden 1993 og ligger 13 kilometer nord for Brasse. For å maksimere synergier med Brage og redusere kostnader har DNO enig i overføringen av operatøransvaret for PL740 til OKEA, samt den 50 prosent eierinteressen i Brasse som ble frigjort etter at en tidligere lisenspartner trakk seg ut.

OKEA overtok som operatør for Brage i fjor høst, og de viktigste kommersielle betingelsene for tilknytningen er nå blitt enige med Brage-samarbeidet, der DNO har en eierandel på 14,2567 prosent.

«For å redusere kostnadene og maksimere synergier med Brage, er det blitt enighet om at operatøransvaret for Brasse vil bli overført til OKEA fra 1. september», skriver OKEA i sin melding. 

«Sammen med DNO har vi på kort tid utarbeidet et prosjektalternativ for Brasse med en forenklet tilknytning til Brage. Vi har nå bestemt oss for å fortsette å modne en utviklingsløsning med mindre omfattende modifikasjoner på toppsiden og en forenkling av utformingen av produksjonsbrønnene i forhold til tidligere prosjektvurderinger. Vi tror dette vil resultere i et bedre og mindre kostbart prosjekt,» sier OKEA sin SVP for Prosjekter og Teknologi, Knut Gjertsen.

Brasse-funnet ble gjort i 2016, og det ble boret fire avgrensningsbrønner i perioden 2017-2019. Det anslås at Brasse-feltet inneholder 30 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav to tredjedeler er olje og resten gass og NGL, opplyser OKEA videre.