<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jeff Bezos blar opp 700 mill. for strandluksus

Amazon-gründerens eiendomsimperium blir utvidet med en svindyr strandeiendom like ved Miami Beach.

Publisert 11. aug. 2023 kl. 13.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 451 ord
BLAR OPP: Verdens tredje rikeste person, Jeff Bezos, vender tilbake til Florida, der han gikk på skole i sine yngre dager. Foto: Google Maps/AP

Milliardær Jeff Bezos ligger ikke på latsiden når det gjelder å investere i eiendom. Nå har han brukt 68 millioner dollar på en strandeiendom på en svært eksklusiv, menneskeskapt øy i Miami i Florida.

Det opplyser kilder til Bloomberg. I norsk valuta tilsvarer det i overkant av 700 millioner kroner.

Tomten skal være på 864 kvadratmeter, med et hus som ble bygget i 1965. Bygget er trolig ikke det største i Bezos eiendomsportefølje, med bare tre soverom. 

Ekte monstergevinst

Huset var tidligere eid av MTM Star International, et selskap med bånd til Panama, skriver Bloomberg. Ifølge offentlige dokumenter skal salget ha funnet sted i juni, men kjøperens identitet er ikke opplyst om.

Selgeren får det man med rette kan kalle en monstergevinst. Siste registrerte salg av eiendommen var i 1982, og da kostet den 1,4 millioner dollar – nesten 15 millioner kroner.

En verdistigning på over 4500 prosent kan de fleste bare drømme om. Øyen, som heter Indian Creek, kalles ikke «Billionaire Bunker» uten grunn. Tidligere quarterback Tom Brady, finansmann Carl Icahn og ekteparet Ivanka Trump og Jared Kushner er blant dem som har bosatt seg i ett av USAs mest eksklusive nabolag.

«Billionaire Bunker» består for det meste av en enorm golfbane, og bare rundt 40 boliger.

EKSKLUSIV: Med bare rundt 40 tomter på øyen stiger prisene til himmels. Alt annet er golfbane. Foto: Google Maps

Laster opp i eiendommer og båter

Ifølge Bloombergs kilder skal Bezos være åpen for å kjøpe andre eiendommer i området, men talspersoner for Amazon-gründeren har ikke kommentert opplysningene.

Miami-kjøpet er ikke 59-åringens dyreste heller. I 2020 kjøpte han en ni mål stor eiendom i Beverly Hills for svimlende 165 millioner dollar – 1,7 milliarder kroner i dagens valuta. Det er heller ikke lenge siden kan kjøpte eiendommer i Washington D.C. og Hawaii. Fra før har han boliger i Manhattan, Seattle og Texas, sistnevnte på samme tomt han skyter opp sine Blue Origin-raketter. 

Sist, men definitivt ikke minst, skal Bezos ha brukt minst 500 millioner dollar, vel 5,2 milliarder kroner, på en ny superyacht. Yachten skal ha blitt levert i år, men ferden ut fra rederiet i Nederland var ikke uten problemer. 

Båten er 106 meter lang, 15 meter bred og har tre store master, hvor den høyeste rager 127 meter over havoverflaten. Dermed måtte en historisk bro demonteres for å slippe forbi gigayachten.