<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Banken har knust sine konkurrenter – spås opp nye 30 prosent

Santander-aksjen har økt hele 30 prosent siden nyttår, men ifølge Bank of America skal ikke oppturen stoppe ennå. 

  Publisert 13. aug. 2023 kl. 14.01
  Oppdatert 13. aug. 2023 klokken 14.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  STYRKES PÅ BØRS: Stigende renter er godt nytt for de fleste banker, Santander også. Adm. direktør Hector Grisi la frem overraskende sterke tall for andre kvartal i slutten av juli. Foto: Bloomberg

  Banco Santanders USA-noterte aksje har skilt seg ut i bank- og finanssektoren så langt i år. 

  Den spanske banken har steget med sterke 30 prosent siden nyttår, og er dermed på vei mot sitt beste år siden 2009, skriver CNBC. Den gang gikk aksjen opp hele 73 prosent.

  Bank of America mener oppgangen i år skal dobles. Analytiker Antonio Reale sier banken kan bygge videre på årets opptur, og mener den handles til en relativt lav verdivurdering.

  – Santander er en global bank og har beholdt produktfabrikker innad i gruppen; dette har en verdi som vi mener ikke blir tilstrekkelig reflektert i verdsettelsen. Produkter som betalinger og forbrukerfinans gir gruppen skala og omfang, mener Reale.

  Overgikk forventningene

  Analytikeren gjentar derfor kjøpsanbefalingen, og legger til at aksjen er hans toppvalg i Spania. Med et kursmål på 5,09 dollar pr. aksje er oppsiden på over 28 prosent, skriver CNBC. 

  Til sammenligning har USAs største banker, JP Morgan Chase og Wells Fargo, steget henholdsvis 14 og 5 prosent så langt i år. Citigroup, Goldman Sachs og meglerhuset selv, Bank of America, har alle blitt svekket i 2023.

  Santander hadde imidlertid et svakt fjorår, da aksjen gikk ned 10 prosent. De siste fem årene har det vært nedgang i fire av dem, ifølge CNBC.

  I forrige kvartal klarte den 166 år gamle banken å overgå analytikernes forventninger, med både rente- og handelsinntekter som oversteg estimatene.