<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HSBC: Upopulære aksjer med oppside

HSBC har gått gjennom rapportene sine og identifisert ni upopulære aksjer på børsen i London, som ser billige ut og kan være i ferd med å stige.

Publisert 16. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 347 ord
STOR VARIASJON: Enten du er interessert i å investere i cruise. mat og drikke eller detaljhandel, så har HSBC en upopulær aksje du kan satse på.  Foto: Bloomberg

Etter at Storbritannia la frem inflasjonstall i midten av juli som var bedre enn ventet, har aksjemarkedet i London prestert bedre enn andre sammenlignbare globale indekser for første gang i år, hevder investeringsbanken HSBC. 

At inflasjonen gikk ned mer enn ventet tolket markedet som en indikasjon på at Bank of England nærmet seg en topp med sine rentehevinger, som igjen har ført til at boligbyggerselskaper har steget kraftig på børsen og drevet opp FTSE 100-indeksen, skriver CNBC.

20 prosent rabatt

HSBC har fortsatt en undervekts-anbefaling på det britiske markedet generelt, men påpeker at aksjer som er notert i London er «ubetinget billige» basert på verdsettelse. 

Spesielt sikter bankens strateger til at P/E-forholdet til FTSE 100-indeksen for øyeblikket handles til en rabatt på rundt 20 prosent i forhold til gjennomsnittet de siste10 årene. 

Upopulære aksjer med oppside

  • Abrdn
  • Carnival
  • Domino’s Pizza
  • Hargreaves Lansdown
  • JD Wetherspoon
  • M&S
  • Next
  • Pennon Group
  • Unilever

I tillegg hevder banken at det sterke pundet har vært virket avskrekkende for investorer, ettersom 72 prosent av FTSE-indeksen selskapsinntekter genereres utenfor Storbritannia i dollar eller euro. HSBCs valutastrateger mener nå at det britiske pundet er en av de mest overvurderte valutaene i G10 og at en videre oppside vil være vanskelig å oppnå uten en «idiosynkratisk økonomisk overprestasjon».

Fremover forventer strategene et salgsrally av pundet, noe de tror kan styrke FTSE 100-indeksen, skriver CNBC.

Har overprestert i sommer

Med dette i tankene har banken plukket ut ni aksjer fra FTSE 350, som kanskje ikke har de optimistiske analytikervurderingene, men som likevel kan overraske positivt. Alle aksjene de plukket ut har konsensusvurderinger i nedre del av sjiktet, som indikerer en salgsanbefaling eller en underveksts-rating. I tilegg må aksjene også ha en minimumsøkning på 3 prosent i forventede inntjeningsanslag de siste 60 dagene.

Aksjene HSBCs strateger har plukket ut er cruisoperatøren Carnival, pub-gruppen JD Wetherspoon, vannforsyningsselskapet Pennon Group, kapitalforvalteren Abrdn, pizzakjeden Domino's Pizza, detaljhandelsselskapene Next og M&S, forbruksgiganten Unilever og investeringsplattformen Hargreaves Lansdown.

Ifølge investeringsbanken har disse selskapene prestert bedre enn FTSE 350 de seneste to månedene, med en avkastning på 9 prosent mot en nedgang på 0,6 prosent for referanseindeksen. 

Imidlertid advarer banken om at de ni aksjene ikke er blitt vurdert med tanke på andre hensyn som vanligvis gjøres i en portefølje, skriver CNBC.