<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overraskende aksjekjøp fra Buffett

Warren Buffett hamstrer aksjer i sektor som er svært sensitiv for rentehevinger.    

Publisert 21:00 16. aug. 2023
Oppdatert 22:12 16. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
RINGREV: Buffett ser oppside i energisektoren og boligbyggere.  Foto: NTB

Berkshire Hathaways kvartalsvis beholdningsrapport viste at investeringsselskapet til Warren Buffett kjøpte aksjer i flere boligbyggere i løpet av andre kvartal, inkludert D.R. Horton. Og Berkshires største beholdninger inkluderer energiselskaper som Chevron og Occidental Petroleum.

Boligaksjer har allerede steget kraftig i år, med «S&P Homebuilders ETF» som er opp rundt 23 prosent. Oppgangen har kommet til tross for motstridende boligdata, ettersom forbrukere sliter med en nasjonal boligmangel og rentene på boliglån har steget til over 7 prosent.

Tom Lee, leder for forskning hos Fundstrat, og Stephanie Link, sjefstrateg for investeringer hos Hightower Advisors, sa på en CNBC Pro Talks-arrangement at de begge er optimistiske med tanke på utsiktene for både boligbyggere og energiselskaper.

– Begge sektorene er superbillige. Jeg mener, de er alltid litt billige, men de er virkelig billige, sa Link, ifølge CNBC

Revurdering av multipler

Kombinasjonen av demografiske endringer som driver etterspørsel etter mer boliger og den forventede avslutningen av Federal Reserves renteøkninger kan bidra til at oppgangen for disse aksjene fortsatte, sa Tom Lee.

Begge investorene var enige om at energiaksjer kunne oppleve en lignende oppgang som boliger i årene som kommer.

– Jeg tror det vi ser med boligbyggere kommer til å skje med energiaksjer om to til tre år. Samme knapphet på tilbud; energi er virkelig en unik ressurs, og det vil oppstå en revurdering av multiplene, sa Lee.

I tillegg til at energiaksjer er billige, kan de også oppleve fundamentale forbedringer hvis oljeprisene fortsetter å stige, sa Stephanie Link. 

–  Inntektene har falt etter et års nedgang i oljeprisen og er ikke hva de var for et år siden. Så når oljen begynner å faktisk gå opp, kan de vokse inn i de inntektene, fortsatte hun videre.

Link opplyste også om at porteføljen hennes har dobbel så stor vekting i energiaksjer sammenliknet med markedet.