<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asia faller etter Fed-uttalelse

Publisert 17. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
NED: De asiatiske markedene faller. Foto: Bloomberg

De asiatiske markedene følger USA og faller torsdag morgen.

Det kommer i kjølvannet av Fed-referatet som kom i går kveld, der Fed innrømmer at inflasjonen synker og arbeidsmarkedet kjøles av, men de våger ikke utelukke nok en renteheving

I Japan faller Nikkei 0,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,4 prosent.

Japans eksport falt med 0,3 prosent i juli på årsbasis. På forhånd var det ventet en nedgang i eksporten på 0,8 prosent på årsbasis, ifølge Trading Economics. Importen falt med 13,5 prosent i perioden, mot en ventet nedgang på 14,7 prosent.

Ordreinngangen for maskiner i Japan var opp 2,7 prosent i juli på månedsbasis. Ifølge Trading Economics-konsensus var det ventet en oppgang på 3,6 prosent på månedsbasis. På årsbasis var ordreinngangen ned 5,8 prosent, mot ventet en nedgang på 5,5 prosent.

I Kina går Shanghai Composite marginalt opp, Hang Seng i Hongkong er ned 0,1 prosent, og Kospi i Sør-Korea svekkes 0,5 prosent.

I India faller Sensex 0,5 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,5 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,4 prosent.