<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utløste bitcoin-sjokk

Elon Musk-kontrollerte SpaceX gjorde en milliardnedskrivning av bitcoin-beholdningen før alt ble solgt.

Publisert 08:48 18. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
SOLGTE BITCOIN: Elon Musk. Foto: NTB

Bitcoin stupte over 12 prosent torsdag kveld. 

Fallet kom flere timer etter et Wall Street Journal-oppslag om at Elon Musk-kontrollerte SpaceX hadde skrevet ned sin bitcoin-beholdning med 373 millioner dollar i 2022 og 2021, og senere solgt alt. 

Musk har tidligere markert seg som en supporter av kryptovaluta.

– Dette er en av de mest brutale minutt-for-minutt-nedsalgene vi har sett i bitcoins historie, sier analytiker Ryan Rasmussen hos Bitwise Asset Management til CNBC. 

– Nåværende spekulasjon er at nedsalget er Elon Musk/SpaceX-drevet, fortsetter han, men karakteriserer det dramatiske fallet som «kortsiktig og stort sett drevet av mindre investorer.»

Hentet seg inn

I 2022 annonserte et annet Musk-ledet selskap, Tesla, at rundt 75 prosent av bitcoin-beholdningen var solgt etter investeringer på 1,5 milliarder dollar i flaggskipet blant kryptovalutaer.

Etter å ha vært nede på lavt 25.000-tall, har bitcoin-kursen etterhvert hentet seg inn og står nå i 26.450 – tilsvarende et fall på over 7 prosent siste døgn. 

Bitcoin var fra før under press i torsdagens handel, etter at Federal Reserve onsdag kveld amerikansk tid slapp referatet fra sitt forrige rentemøte. Der uttrykker sentralbanken stadig bekymring for inflasjonen