<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shippingrakett stupte etter nedgradering: – Blir en forferdelig hodepine

MPC Container Ships falt tungt etter nedgradering, mens EAM Solar fortsatte rallyet. 

Publisert 16:27 21. aug. 2023
Oppdatert 16:29 21. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 385 ord
FALT: Constantin Baack, MPC Container Ships. Foto: Eivind Yggeseth

         

Oslo Børs åpnet i grønt ukens første handelsdag, fortsatte opp, men dabbet noe av utover dagen. Da børsen stengte sto hovedindeksen i 1.242,16, opp 0,38 prosent.

Oljeprisen

Oljeprisen har styrket seg igjen etter fallet mot slutten av forrige uke. Da børsen stengte kostet et fat Brent-olje 84,89 dollar fatet, opp 0,1 prosent. Til sammenligning kostet nordsjøoljen 84,16 dollar da Oslo Børs stengte fredag. Den amerikanske skiferoljen, WTI, steg 0,4 prosent til 81,61 dollar fatet.

Equinor endte opp 1,6 prosent, mens Aker BP steg 1,1 prosent. Rettighetshaverne i Statfjord Øst har fått samtykke til å ta i bruk nye innretninger knyttet til gassløftprosjektet på feltet. Vår Energi er blant partnerne i prosjektet, og steg 1,5 prosent.

I grønt

Gründer Jakob Hatteland har for første gang siden børsnoteringen solgt aksjer i AutoStore. Det har skjedd i høy fart.

– Jeg hadde behov for likviditet, forklarer Hatteland til Finansavisen.

Aksjen åpnet rett ned, men steg til slutt 2,2 prosent. Siste måned er aksjen ned nær 20 prosent. 

Norwegian har tegnet en milliardavtale med Forsvaret, presentert kanongode trafikktall og løse oppkjøpsrykter verserer, men aksjekursen faller. Blir storaksjonær John Fredriksen nervøs og usikker? Nei, han hamstrer aksjer. Norwegian-aksjen steg 3,2 prosent til 10,10 kroner på nyheten.

Fearnley-analytiker Magnus Øye Andersen har justert opp kursmålet på Seabird-aksjen til 7,50 kroner. Han opprettholder kjøp. Aksjen steg mandag 3,7 prosent til 4,80 kroner.

Avance Gas kjøper to nye skip for milliardsum, og lover at det ikke skal gå utover utbytteevnen. Cleaves Securities har også oppjustert kursmålet til 104 kroner, men beholder hold. Gassrederiet, der John Fredriksen er største eier, klatret 6,4 prosent til 99,80 kroner aksjen.

Ellers steg solselskapet EAM Solar hele 38 prosent uten selskapsspesifikke nyheter.

I rødt

Shippinganalytiker Jørgen Lian i DNB Markets nedjusterer MPC Container Ships i forkant av fremleggelsen av kvartalsrapporten tirsdag. Lian nedgraderer sin anbefaling til selg, og jekker ned kursmålet til 17 kroner. Grunnen: Det er for mange skip.

– Det kommer til å bli en forferdelig hodepine, sier han til Finansavisen. Aksjen falt 5,7 prosent til 18,88 kroner.

Belships leverte et svakere resultat sammenlignet med fjoråret, men fortsetter med utbyttene. Styret i tørrbulkrederiet har besluttet å utbetale et utbytte på 0,60 kroner pr. aksje, tilsvarende totalt 151,6 millioner kroner. Aksjen falt 3,3 prosent.