<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsbanken Wedbush: Tre gode investeringsråd

Strategene i Wedbush fører nå opp Amazon-aksjen på listen over sine «beste ideer».

  Publisert 22. aug. 2023 kl. 13.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  MEDVIND: Amazon-sjef Jeff Bezos har sett aksjen stige over 60 prosent hittil i år. Strategene i Wedbush tror ikke festen er over. Foto: Bloomberg

  Selv om Amazon har gått som en kule på New York-børsen i 2023, mener strategene i Wedbush at selskapets kjernevirksomhet ikke blir verdsatt tilstrekkelig. Derfor legger Wedbush Amazon til listen over sine «beste ideer», som inkluderer teknologigiganter som Apple og Microsoft.

  Et bra år på børsen

  Amazon har steget litt over 60 prosent hittil i år, og er dermed blant de best aksjene - med en viss størrelse - som har hatt best uttelling på New York-børsen i 2023. Apple har lagt på seg 35 prosent mens Microsoft kan vise til en oppgang på 34 prosent.

  Gjennom 2022 slet Amazon med makroøkonomisk motvind, som både førte til en nedgang i netthandelen og til marginpress. Nå mener strategene i Wedbush at Amazon har tatt et betydningsfullt skritt fremover.

  Amazon er godt posisjonert

  «Med færre problemer og økende kapasitetsutnyttelse er Amazons kjernevirksomhet nå godt posisjonert med en bransjeledende infrastruktur, som leverer fire ganger så mange 1-2 dagers-ordre i USA sammenlignet med 2019», skriver strategene i Wedbush i et notat, ifølge CNBC.

  Wedbush fremhevet også veksten til Amazon Web Services, som strategene mener kan akselerere ytterligere i 2024.

  Mandag sluttet Amazon-aksjen på 134,68 dollar. Gjennomsnittlig kursmål blant analytikerne som følger aksjen er på 169 dollar.