<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppdrettsaksje falt markant etter tallslipp

Oslo Børs endte dagen i rødt. Bakkafrost falt nær 10 prosent etter tallslipp, mens BerGenBio steg hele 35 prosent. 

Publisert 16:29 22. aug. 2023
Oppdatert 16:37 22. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
I RØDT: Oslo Børs endte ned tirsdag.  Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs holdt seg stor sett i rødt terreng tirsdag. Hovedindeksen endte i 1.236,99 poeng – ned 0,42 prosent.

Oljeprisen

Brent-oljen var ned 0,1 prosent til 84,42 dollar fatet ved børsslutt. Til sammenligning kostet nordsjøoljen 84,89 dollar da Oslo Børs stengte mandag. Den amerikanske skiferoljen, WTI, falt 0,8 prosent til 80,08 dollar pr. fat.

Oljeprisen gikk noe tilbake etter frykt for at etterspørselen vil falle i Kina. Uroen forsterkes av muligheten for en ny renteøkning hos verdens største oljeforbruker, USA.

Equinor steg 0,2 prosent til 327,65 kroner etter at selskapet vurderer å selge sin virksomhet i Aserbajdsjan, ifølge Bloomberg og DN. Ifølge kildene skal budene leveres inn i løpet av de neste ukene. 

Seacrest Petroleo økte inntektene med 388 prosent, men resultatet til det brasilianske oljeselskapet falt likevel. Etter skatt endte tapene på nær 40 millioner dollar. Aksjen falt 6,2 prosent til 11,25 kroner.

Bevegelser

Det ble et kraftig resultatfall for Bakkafrost, som slet med fiskedød i andre kvartal. Nå sier oppdrettsselskapet at situasjonen kan få negative konsekvenser også i tredje kvartal. Det sendte aksjen ned tunge 9,7 prosent til 513,50 kroner.

Oppdrettsselskapet Statt Torsk falt 9,3 prosent til 0,41 kroner etter å ha besluttet å utsette ny produksjon på Rekvika-lokaliteten, på grunn av den pågående strategiske prosessen og risikoen for å ikke oppnå en fullfinansiert produksjonssyklus.

Det Røkke-kontrollerte rederiet AMSC har inngått en avtale om å selge sin amerikanske produkttankflåte for 750 millioner dollar. Nå varsler de et tilleggsutbytte på 1,8 milliarder kroner.

De to største eierne, Kjell Inge Røkkes Aker Capital og DNB Bank, har forpliktet seg til å stemme for salget. Aksjen steg 7,3 prosent til 45,05 kroner.

BerGenBio opplyser at ytterligere kliniske resultater fra deres lungekreft-studier nylig har blitt publisert og akseptert for presentasjon på to kommende internasjonale onkologikonferanser. Aksjen steg hele 35,9 prosent til 0,12 kroner, etter et fall på hele 99 prosent det siste året.