<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citi Group trekker frem utbytte-favoritter

Citi Group analytiker Michael Rollins trekker frem telekomselskapene AT&T og Verizon som utbytteaksjer med vind i seilene. 

  Publisert 29. aug. 2023 kl. 19.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  UTBYTTEAKSJER: Citi analytiker trekker frem amerikanske telekomgiganter som utbytte-favoritter. Foto: Bloomberg

  Telekomgigantene AT&T og Verizon er på vei mot en positiv utvikling som vil gjøre det enklere for begge selskapene å opprettholde utbytteutbetalingene sine, melder CNBC.

  Analytiker Michael Rollins i Citi Group oppgraderte Verizon og AT&T til kjøp. Han opprettholdt kursmålet for AT&T på 17 dollar og økte kursmålet til Verizon med 1 dollar til 40 dollar, noe som antyder en oppside med henholdsvis 19,6 prosent og 19,2 prosent fra mandagens sluttkurs.

  «En rekke bekymringer har påvirket stemningen og verdsettelsen av telekomselskaper, inkludert konkurranse, bransjestruktur, høyere renter og ledelse. Vi ser en mer konstruktiv investeringsmulighet for store telekomselskaper," skrev Rollins i en melding på mandag. Det trådløse konkurransesituasjonen viser positive tegn på stabilisering som bør bidra til en bedre driftsytelse», skriver analytikeren. 

  Rollins påpekte at bedre utsikter for fri kontantstrøm er en annen potensiell faktor som kan bidra til å forbedre netto gjeldsbelastning og oppfatningen av støtte for selskapenes nåværende utbytte. Ifølge FactSet-data har både Verizon og AT&T en direkteavkastning på 7,8 prosent.

  Han pekte også på AT&Ts og Verizons nylig innførte runde med målrettede prisøkninger for eksisterende kunder som et tegn på en stabiliserende konkurranselandskap innen trådløs kommunikasjon. Lengre perioder der kundene beholder enhetene sine før de oppgraderer, reduserer også kostnadene for oppgraderinger, la han til.

  I tillegg handles begge aksjene til historisk lave verdier etter årets nedgang. Verizon har falt nesten 15 prosent, mens AT&T har falt 22,8 prosent.